Felsőoktatás

2024.03.21. 10:30

Megvannak a friss felvételi adatok: ezek a legnépszerűbb szakok a Jászberényi Campuson

A tanári képzésre jelentkezők számából úgy tűnik, a korábbinál többen szeretnének gyógypedagógusként elhelyezkedni. Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Jászberényi Campusának is pedagógus szakjai a legnépszerűbbek.

Pakainé Pusztai Nóra

A Felvi.hu tájékoztatása szerint a tavalyi évhez képest erősödött a vidéki egyetemek iránti érdeklődés. Az alapképzések közül az óvodapedagógus a népszerűbbek közé tartozik, melyet az  Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Jászberényi Campusán is meghirdettek.

Jászberényicampus,főiskola,campus
Az Eszterházy Károly Egyetem Jászberényi Campusa is várja a továbbtanulókat
Forrás: Jászok Egyesülete Facebook-oldala

Ahogy a számokból kiderül, a jászsági intézmény által kínált szakokra 1383 jelentkezés futott be, 488-an első helyen tanulnának a Jászság fővárosában.

Az Informatikai Kar népszerűsége némiképpen csökkent ezúttal a két képzési helyen 1587-en folytatnák tanulmányaikat tovább nappalin, levelezőn, állami, vagy önköltséges finanszírozásban. A továbbtanulni szándékozók, 530-an elsősorban Egert, vagy Jászberényt választanák, de főként előbbit.

A Heol.hu hírportál információi szerint a Pedagógiai Karon 3528 jelentkezést regisztráltak, 1125 első helyest. Az egri pedagógusképzésekre 2312 jelentkezés érkezett, míg a jászberényi campusra 1216 lapot nyújtottak be, 440-en első helyen. Tovább emelkedett a gyógypedagógia képzésre jelentkezések száma, Jászberényt négyszázan választanák. A jelentkezők többsége alapképzési szakokra nyújtotta be a szükséges dokumentumokat. Az is elmondható, hogy jórészt államilag támogatott képzések mellé került az iksz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában