Tehetségkutató

2024.06.28. 07:30

Énektudásával nyűgözte le a zsűrit a tiszaburai fiatal

A felzárkózó települések általános iskolásai idén is szép eredményeket értek el az országos megméretésen.

Köllő Judit

Idén harmadik alkalommal szervezte meg a Máltai Szeretetszolgálat Iskola Alapítványa a Máltai Tehetségkutatót, ahol a felzárkózó települések (FETE) iskoláinak tanulói összemérhették versmondó-, tánc-, montázskészítő- és énektudásukat. A felső tagozatos diákok számára kiírt verseny témája idén a család volt, a diákok két korcsoportban (5-6. és 7-8. osztályosok) nevezhettek. A felhívásra minden eddiginél több, összesen 20 FETE településről több mint 200 pályázat érkezett, közülük 17 település 70 diákja jutott be a Vácott rendezett döntőre.

Tiszabura, tehetségkutató
Idén 17 település mintegy 70 diákja szerepelt a  Máltai Tehetségkutatón
Fotó: Majoros Árpád, Magyar Máltai Szeretetszolgálat 

A már év elején meghirdetett megmérettetésen egy tiszaburai fiatal, Mága Krisztofer is a nyertesek között tudhatja magát. A fiatal tehetség énektudásával nyűgözte le a zsűrit, aminek köszönhetően harmadik helyezést ért el a kategóriában. 

Az MMSZ Iskola Alapítvány immár hagyományosan igyekszik egy fórumot biztosítani, ahol a felzárkózó településeken élő gyerekek is szerezhetnek sikerélményt, ahol megmutathatják magukat, és azt, amiben igazán jók. A leghátrányosabb helyzetű településen élő gyerekekhez ugyanis nem feltétlenül jutnak el azok az országos versenylehetőségek, amelyek egyébként működnek. A távoli kistelepüléseken élő gyerekek kevesebb eséllyel indulnak az országos középiskolai tanulmányi versenyeken vagy más hasonló, ismert megmérettetésen is.

A tehetségkutató versenynek idén új helyszín adott otthont, mivel az előző, Gyöngyösön már nem volt képes befogadni a növekvő létszámot. 

– A rendezvényt Vácott tartottuk, ahol sokkal több résztvevőt tudtunk méltó körülmények között fogadni. Örömmel jelenthetem, hogy az esemény 300 diákot mozgatott meg, akik 20 különböző településről érkeztek – mondta a rendezvényen Thaisz Miklós, a Máltai Iskola Alapítvány kuratóriumi elnöke. – A központi téma, a család, minden résztvevő számára inspiráló és összekötő elemként szolgált. A diákok előadásai révén bepillantást nyerhettünk abba, mennyi érték és mélység rejlik bennük. Különösen megindító volt látni, hogy az öröm mellett a szomorúság is megjelent, amit különböző művészeti eszközökkel, például versmondással, énekkel, tánccal és montázskészítéssel tudtak különböző módon kifejezni.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában