Értékelés

2024.06.24. 13:00

A vihar közeledtével az egyetlen lehetséges döntést hozták meg a Tiszavirág Fesztivál szervezői

Bár rengeteg munka volt benne, de felelős döntést hoztak, amikor lefújták a Tiszavirág Fesztivál zárónapját – értékelt hírportálunknak a fesztivál igazgatója. Kovács Ákos szerint ettől függetlenül is sikeres volt a rendezvény mind a négy napja, amit a látogatók száma és a fellépők visszajelzései is alátámasztanak.

Rózsa Róbert

Tömött utcák, minőségi áruk, jó zenekarok és remek hangulat. Így szoktuk meg, és idén sem kellett csalódnunk a Szolnokon 2024-ben már tizenhetedik alkalommal megrendezett Tiszavirág Fesztiválban. Bár a múlt szerdától szombatig tartott fesztiválról pontos látogatószámot nem tudnak, de a szervezők szerint mind a négy nap telt házat hozott.

Tiszavirág Fesztivál, rendezvény, koncert, fesztivál
A szolnoki Tiszavirág Fesztivál 2024. június 20-án. Tömve volt a tér
Fotó: Nagy Balázs / Forrás: MW Archívum

A külföldi fellépők is dicsérték a Tiszavirág Fesztivált

– Rengeteg munka, számos akadály és nehézség adódik egy ehhez hasonló rendezvény megszervezésénél. De a kérdésre, hogy miért éri meg a szervezőknek, arra a közönség adta meg a választ: azért, mert ilyen sokan szeretik a Tiszavirág Fesztivált, és ilyen sok embernek szüksége van a rendezvényre – fejtette ki érdeklődésünkre a fesztivál igazgatója.

Kovács Ákos szerint idén is bebizonyosodott, hogy a program Szolnoknak egy egyedi, „értékazonosító” rendezvénye, hiszen sokan társítják a fesztivált a városhoz. Hozzátette, hálával tartoznak ezért az őket támogatóknak.

De mint mondta, pozitív visszajelzést kaptak a külföldi fellépőktől is.

– A nemzetközi zenekarok is megerősítették nekünk, hogy remek hangulatban léphettek fel. Úgy vélem, Szolnoknak, az itteni fesztiválnak jó közönsége van, így adottak voltak a jó koncertek lehetőségei. Ehhez hozzátartozott a kiszolgálás, a jó vendéglátás, és a szolnokiak vendégszeretete. Ezt a légkört a fesztiválon fellépett amerikai, francia és olasz zenekarok is kiemelték. Azt kell mondjam, nemzetközi viszonylatban is színvonalas rendezvényt hoztunk össze – fejtette ki Kovács Ákos.

Felelős döntést hoztak a kiürítéssel

A fesztivál szombati zárónapjának estéjére hatalmas vihar érkezett meg Szolnokra. A Tiszavirág Fesztiválok történetében nem egyedülálló, hogy azt zivatarok zavarják meg, sokan emlékezhetnek például a 2013-as rendezvényre, amikor akkora vihar csapott le, hogy a résztvevőknek fedezékbe kellett húzódniuk.

Ahogy szerencsére akkor, úgy ezúttal sem sérült meg senki. A szervezők ugyanis még idejében arról döntöttek, hogy lefújják a záróbulit és kiürítik a rendezvény helyszínét.

– Azt gondolom, felelős döntést hoztunk azzal, hogy leállítottuk a fesztivált. Rengeteg munka volt benne, de a legfontosabb a biztonság. Az volt a helyes döntés, hogy lefújtuk az esti programokat – összegzett ezzel kapcsolatban a fesztiváligazgató.

Bejött az Eb-hangulat

Az idei rendezvény különlegessége volt, hogy közben zajlottak a labdarúgó Európa-bajnokság küzdelmei, így a fesztiválhangulat focihangulattal is vegyült. Kovács Ákos elmondta, a magyar válogatott szereplése miatt fokozott érdeklődésre számítottak, egyúttal szerették volna megadni a lehetőséget vendégeiknek, hogy a mérkőzések miatt ne kelljen hazamenniük, hanem a fesztivál helyszínén is követhessék a meccseket.

– Ez működött! Nagyon jó volt látni, hogy mennyi ember eljött, de a szurkolói zóna mégsem szakadt ki a fesztiválból, hanem szerves része maradt – fogalmazott.

Így hát megeshet, hogy két év múlva a Tiszavirág Fesztiválon vb-park is lesz. Ez ugyanis – Kovács Ákos szavaival élve – elgondolkodtató, már ha a fesztivál egy időre esik a vb-vel. Ha pedig a magyarok is kijutnak, akkor meg egyenesen kötelező.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában