Meglepetés

2024.06.25. 19:00

Sok év után újra a bakra ülhetett a mesterszállási szépkorú

Hintóra ült, úgy idézte fel az emlékeit Kiss Ferenc. A mesterszállási szépkorú boldogan foglalta el a bakot.

Rimóczi Ágnes

Nem mindennapi meglepetéssel készültek a Mesterszálláson élő szépkorúnak a közelmúltban. A kilencvenöt esztendős Kiss Ferencnek egy helyi rendezvény keretében okoztak örömet családtagjai és ismerősei, akik ugyanis sok év után lovaskocsira, egészen pontosan hintóra ültették. Feri bácsi még a vezetőszárat is kézbe vette, így idézte fel a múltat a mesterszállási utcákon.

Újra a bakra ülhetett, Kiss Ferenc Mesterszálláson
Meglepték a szépkorút: újra a bakra ülhetett Kiss Ferenc Mesterszálláson
Fotó: Beküldött fotó

Az idős férfi évtizedekkel ezelőtt bizony közeli kapcsolatban volt a lovaglással, nemcsak a mezőgazdasaság miatt, hanem a negyvenes években még lovasversenyeken is részt vett. Egy féltve őrzött emléklap és fotó szerint 1946-ban a Magyar Lovas Egylet Szent István-napi gazdaversenyén bronzérmes lett, a harmadik helyet szerezte meg. Feri bácsi örömmel mutatta meg az akkor kapott, immár hetvennyolc éves, kissé megsárgult, de csodás emlékeket hordozó elismerést és kitűzőt.

Újra a bakra ülhetett Kiss Ferenc Mesterszálláson
Feri bácsi megmutatta a közel nyolcvan esztendős emléket
Fotó: Beküldött fotó

És természetesen óriási örömmel boldogsággal ült fel hintó bakjára is. A család és barátok örömmel nyugtázták, hogy örömet és boldogságot szereztek Feri bácsinak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában