Voksolás

2024.06.12. 15:02

Választás: szinte minden polgármester marad a helyén Törökszentmiklós környékén

Megtartották a lakosok bizalmát a jelenlegi polgármesterek Törökszentmiklóson és környékén. A vasárnapi választás nagyarányú részvétel mellett, rendben lezajlott a járásban, egy település kivételévével maradnak októbertől a regnáló településvezetők.

Molnár-Révész Erika

Rendben lezajlott a vasárnapi önkormányzati választás Törökszentmiklóson, és a környékbeli településeken. Kengyelen szoros küzdelemben a jelenlegi polgármester, a független Gál József nyerte a voksolást 50,28 százalékkal, 711 szavazattal. Kihívója, Kovács Miklós nem sokkal maradt le mögötte, ő 703 szavazatot kapott.  

választás,választás 2024,szavazás
Gál József Kengyel jelenlegi polgármesterének győzelmét hozta a vasárnapi választás. A településvezető fontosnak tartja az úthálózat rendbetételét és a turizmus fejlesztését is
Fotó: Mészáros János

– Nagyon köszönöm a szavazóim támogatását és bölcsességét is, hogy a fejlődés mellett döntöttek. Ugyan egy nehéz időszakon van túl Kengyel önkormányzata, de az eddig eltelt 3 és fél év bebizonyította, hogy képesek vagyunk előrelépni. Több, mint 1 milliárd forintnyi támogatás érkezett, 24 pályázat formájában, több kilométernyi út épült, és folyamatosan újulnak meg középületeink. Ezt szeretnénk tovább folytatni, központi szerepet kap az utak állapotának javítása, és a turizmus fejlesztése – reagált a győzelemre Gál József. Hozzátette, a választás rávilágított a kengyeli lakosság jelenlegi megosztottságára, ezt a szakadékot is szeretné minél előbb betemetni, azokat is megszólítani, akik most nem rá szavaztak.

A jelenlegi polgármesterek győzelmét hozta a választás

Törökszentmiklóson 4 polgármesterjelölt indult, közülük Markót Imre jelenlegi polgármester, 45,57 százalékos támogatottsággal, 3536 szavazattal nyerte a voksolást. Októbertől 11 képviselő kezdi meg munkáját, 5 a Fidesz-KDNP, 3 az Otthonunk Szentmiklós Egyesület, 2 a Lendületben a Városért, 1 pedig a Tettekkel Törökszentmiklósért Egyesület színeiben. 

Kuncsorbán az egyedüli induló, a független Stassné Ullár Hajnalka marad a település vezetője októbertől is.

Tiszatenyőn a jelenlegi vezető, Mező József tartotta meg a választók bizalmát. A polgármester a voksoláson a szavazatok 64,97 százalékát kapta, 229 szavazattal nyert egyetlen kihívója előtt.

Volt, ahol egyértelmű, volt, ahol szoros volt az eredmény

Fegyverneken toronymagasan nyert a Fidesz-KDNP jelöltje, Tatár László. A regnáló polgármester 70,40 százalékos szavazataránnyal, 1539 vokssal nyert egyetlen kihívója, a független Köpösdi István előtt, aki 647 szavazatot kapott.  

választás,szavazás 2024,
Tatár László, Fegyvernek jelenlegi polgármestere, a Fidesz-KDNP jelöltje toronymagasan nyert a leadott voksok alapján
Fotó: Mészáros János

Örményesen a leadott szavazatok alapján Török Tamás, a település jelenlegi vezetője nyerte a polgármesterválasztást, melyen hárman indultak. A Fidesz-KDNP jelöltje a voksok 35,25 százalékát, 184 szavazatot kapott, egyik ellenfele, Szegény János csupán 6 vokssal maradt le mögötte.

A közbiztonság javítása is fontos cél a jövőben

Tiszapüspökiben szintén a jelenlegi településvezető, Bander József kapta a legtöbb voksot 60,45 százalékkal, 538 szavazattal. 

– Köszönöm a bizalmat, a 60 százalék feletti eredmény számomra azt mutatja, a településen élők értékelik a munkámat és a képviselőkéét is, hiszen nagyon sokukat újraválasztották. A legfontosabb az, hogy a korábbi terveinket, vállalásainkat végrehajtsuk. Annyival lesz ez könnyebb, hogy az előttünk álló 4 hónapban meg tudunk felelni a költségvetésben rögzített terveknek, így nagyobb mozgásterünk jut a lakossági észrevételek, igények teljesítésére – mondta a nyertes polgármester. Hozzátette, fontos szerephez jut a közrend, közbiztonság javítása az új kamerarendszer kiépítésével.

A települések közül Tiszabőn változik a polgármester személye októbertől, az időközben egyetlen jelöltként induló Novák Csaba nyerte a voksolást.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában