Nyári szünet

2024.07.03. 09:30

Jó hangulatban telt a családi napközi a Pletykafaluban

Idén első alkalommal szervezett a Szolnok Pletykafalu Közössége Egyesület családi, nyári napközit. A lakóközösségben élőknek segítettek azzal, hogy a nyári szünet első hetére felügyeletet biztosítottak az általános iskolás gyerekeknek.

Pakainé Pusztai Nóra

A Szolnok Pletykafalu Közössége Egyesület idén első alkalommal szervezett nyári családi napközit. Azoknak a családoknak szerettek volna segíteni, ahol általános iskolás gyermekek vannak, hisz a legtöbbüknek munka mellett kell megoldani a nyári szünetben a felügyeletet. Mint megtudtuk, a nyári szünet első hetében tartott napközibe 15 gyermek jelentkezett. A jelentkezés feltétele pedig az volt, hogy a szülők önkéntes munkát vállaljanak és ezzel járuljanak hozzá a hét lebonyolításához. 

családi napközi, gyerekek
Ügyességi játékokat, kézműves foglalkozásokat is tartottak a pletykafalui családi napköziben
Fotó: Mészáros János

– Volt olyan szülő, aki több napon keresztül vállalt gyerekfelügyeletet, mások süteményt sütöttek, hajfonatokat készítettek vagy eszközök felajánlásával segítették a programokat – sorolta Fekete Anikó.

Az egyesület tagjai egyebek mellett kézműves foglalkozásokat vezettek, ügyességi játékokat szerveztek. A hét folyamán a gyerekek ellátogattak a Partos kápolnába, Szolnok legrégebbi műemlék jellegű épületébe, ahol még a harangot is megkongathatták. Az odavezető úton kincskeresés játékot tartottak. A résztvevők megismerkedtek a helyi fiókkönyvtárral, sokan beiratkoztak és nagy örömmel válogattak a könyvek között. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában