Köszöntés

2024.07.08. 15:00

Semmelweis-nap alkalmából gyűltek össze az egészségügyi dolgozók Tiszaföldváron

Jó hangulatú délutánt töltöttek együtt a tiszaföldvári egészségügyi dolgozók pénteken. Immár második éve így ünneplik a Semmelweis-napot a tiszazugi településen.

Pakainé Pusztai Nóra

A tiszaföldvári egészségügyi dolgozók Semmelweis-nap alkalmából a Tiszazugi Földrajzi Múzeumban gyűltek össze pénteken. 

Semmelweis-nap
A tiszaföldvári egészségügyi dolgozókat köszöntötték Semmelweis-nap alkalmából
Fotó: Tömösközi Károly

– A gyógyszertárban dolgozókat, asszisztenseket, védőnőket, orvosokat, az idős otthonból a főnővéreket és az ott dolgozókat hívtuk meg, illetve a laboros munkatárs és a gyógymasszőr is jelen volt – mondta Ködmön Anita szervező.

A rendezvény megnyitójaként Hegedűs István polgármester köszönte meg az egészségügyi dolgozók áldozatos munkáját. Kocsis Anita védőnő egy szívhezszóló verset szavalt el. Majd egy perces főhajtással megemlékeztek két nemrégiben elhunyt kollégáról, dr.  Végh Endre orvosról és Tóbiásné Káros Judit védőnőről.

A délután további része beszélgetéssel telt, néhány különleges oklevelet is átadtak.

– Készítettem olyat például, hogy a legrendesebb asszisztensnő, csupaszív védőnő. Ezzel tettük humorossá egy picit a napot – magyarázta. Hozzátette, teljesen más a hangulata egy ilyen délutánnak, mint a hétköznapoknak. 

– Találkozunk egymással, jókat beszélgetünk, nagy szükség van rá a rohanó világunkban– emelte ki.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában