MARTFŰ

2018.05.19. 09:24

Leaszfaltozzák a vasúti átjárót Martfűn

Újraaszfaltozzák a héten a 442-es főút martfűi bevezető szakaszának azt a részét, ahol vasúti sínpár vezet át az úton.

A felújítást a Magyar Államvasutak Zrt. végzi a közút kezelője, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. hozzájárulásával. Mint arról korábban a honlapunk beszámolt, a sínpár melletti nyolc-nyolc méteres útszakasz karbantartása a vasúttársasághoz tartozik.

Az elmúlt hetekben-hónapokban rengeteg problémát jeleztek az autósok az átjáró útminőségével kapcsolatban. A kátyúzást rendre a Közút vállalta, annak ellenére, hogy ez nem feladatuk.

A város honlapján arról lehet olvasni, hogy a mostani javítás a teljes útfelületet érinti, de a végleges helyreállítást csak később (pár éven belül) tervezi a MÁV.

Az önkormányzat többször is javaslatot tett a sínpár felszedetésére, amit néhány évvel ezelőtt tervbe is vett a vasúttársaság. A közútkezelőnél bejelentett engedélykérés hiánypótlását azonban már nem teljesítették, így azt elutasították.

Azóta a MÁV nem kezdeményezett ilyen eljárást, pedig az önkormányzat a segítségét is felajánlotta a sínek eltávolításához.

Borítókép: Illusztráció, forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában