TISZA-TAVI VÁGTA GALÉRIÁVAL

2018.08.04. 19:50

Kiderült, ki lett a Tisza-tó Bajnoka

Harmadik alkalommal rendezték meg hétvégén a Tisza-tavi Vágtát, mely a Nemzeti Vágta tiszafüredi előfutama. Rendkívül meleg időben derült ki, hogy ki lesz a Tisza-tó Bajnoka 2018-ban.

Ujvári László

A Tisza-tavi Vágta a budapesti Nemzeti Vágta előfutama

Fotó: Ujvári László

Megnyitóval, népi kézműves foglalkozásokkal és különféle gyerekprogramokkal indult a nap. Beszédében Ujvári Imre polgármester kiemelte: büszkeségre ad okot, hogy idén is sor kerül a Tisza-tavi Vágtára.

A település ezer szállal kötődik a lovashagyományokhoz, például országos- és világhírű volt egykor a tiszafüredi nyeregkészítést.

Kora délután rajtoltak el az előfutamok, melyek nyertesei néztek farkasszemet a késő délutáni döntőben. Láthattak az érdeklődők rajt-cél győzelmet, valamint támadásokkal, próbálkozásokkal teli, izgalmas párharcot is. Szilvásvárad, Kovászna és Ibrány lovasai vették jól az első akadályt.

Először a gyerek, majd felnőtt kategória döntője következett, egyik mezőny sem okozott csalódást. A Kishuszár Vágta célvonalát végül Örkény lovasa, Hrubos Boróka és Fantom nevű lova lépte át először.

A felnőtteknél Szilvásvárad ünnepelhetett, Maksa Dániel vívta ki az indulási jogot a Nemzeti Vágta budapesti döntőjében. Bár előfutamában a második helyen végzett, Tiszafüred lovasa is ott lesz a Hősök terén.

A szeptember közepén esedékes fináléba rendezői zöldkártyával nyert indulási jogot Gyöngy Tamás. A tiszafüred-örvényi lovas már negyedik alkalommal bizonyíthat a fővárosban.

Napközben koncertek, színpadi műsorok és csikós bemutató színesítette a programot. A nyári kánikula sem vette kedvét a helyieknek és turistáknak, több százan voltak kíváncsiak futamokra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!