SZOLNOK

2018.11.21. 09:30

Ezüst minősítést szerzett a fiatal tiszapartis versmondó

Horváth Ábel Olivér képviselte városunkat a III. Nemzeti VERSenyen, a Nemzeti Színházban, ahol különdíjban is részesült.

Molnár-Révész Erika

Horváth Ábel Olivér

Forrás: Beküldött fotó

A Tiszaparti gimnázium tizedikes tanulója ezüst minősítést ért el a határokon átnyúló megmérettetésen, és különdíjban is részesült a szép versmondásáért.

– Nagyon örülök neki, ezt a minősítést gondoltam magamnak én is, hiszen nagyon erős volt a mezőny. A verseny izgalmas, fárasztó és tanulságos volt. Hasznos, építő kritikákat kaptunk a zsűritől, és különböző versmondó technikákat is megismerhettem a versenytársaimtól – mondja a verseny után Ábel.

– Míg az első napon kötelező tematikájú verset kellett mondanunk, addig a másodikon szabadon választott művet adtunk elő. Ez utóbbi, vagyis Mécs László: A királyfi három bánata volt erősebb szerintem, legalábbis hozzám az közelebb áll, és így átadni is jobban tudom – teszi hozzá.

A fiatalember a fárasztó verseny után sem pihen, hamarosan a Szép Ernő Versmondó Versenyen, Hajdúszoboszlón méretteti meg magát.

Horváth Ábel Olivér
Fotó: Beküldött fotó

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!