galériával

2019.07.28. 20:00

A természet és a komolyzene idén is egymásra talált a Tisza-tavon

Igazi programkavalkádot hozott hétvégén az idei Természet Operaháza – Tisza-tavi Fesztivál. Július 26 és 28 között rendezték meg az évek alatt a térség nevével egybeforrt, páratlan kulturális rendezvényt. Hatodik alkalommal kapott főszerepet egyszerre a komolyzene, a mozgás, a gasztronómia és a természet.

Ujvári László

Fotó: Ujvári László

Pénteken Húros Dóra jelmeztervező kiállításával rajtolt el a fesztivál, majd a tiszafüredi református templomban Kristin Sampson és Somogyi-Tóth Dániel, valamint a debreceni Kodály Kórus koncertje várta az érdeklődőket.

A fesztivál második napján, szombaton két hagyományos programra került sor. A Tisza-tavi Kerékpáros Centrumtól indulva Poroszló, Sarud felé kerülte meg a tározót a Tour D'Opera mezőnye, eközben a félszigeten családi napot tartottak. Gyermek horgászverseny, operajóga, főzőverseny, bábszínház és színpadi műsorok várták a gyermekes családokat.

Július 27-én este következett a háromnapos fesztivál csúcspontja: a világhírű Edwin Marton és a 100 tagú cigányzenekar közös koncertje, ahol közreműködött a tavaly is hatalmas sikert arató Miklósa Erika, koloratúrszoprán opera-énekesnő.

Vasárnap pedig hajókba szállva csodálhatta meg a tó szépségét a komolyzenét szerető közönség, miközben kiváló zeneművészek produkcióit hallhatta. A fesztivál zárónapján került sor az első OpeRun élményfutásra is, mely keretében több mint harmincan teljesítették az egy és tíz kilométeres távot.

A rendezvény legtöbb programjának a tiszafüredi Morotva Kerékpáros Pihenőpark adott otthont. A fesztivál díszvendége idén Debrecen városa volt. A Természet Operaháza – Tisza-tavi Fesztivál keretében turisztikai kerekasztal-beszélgetést is tartottak szombaton délelőtt, turisztikai szakemberek és helyi közéleti szereplők részvételével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!