a magyar kultúra napja

2020.01.24. 14:00

Neves színészek, írók jártak Mezőtúron

Különleges programokkal ünnepelték a magyar kultúra napját a városban az elmúlt napokban. Hétfőn Kautzky Armand és Hűvösvölgyi Ildikó adott zenés irodalmi estet, Színes orchideák címmel.

Szabó Lilla Laura

Hevesi Judit és Nyáry Krisztián közösen tartottak felolvasást a népszerű író legújabb művéből, az Életemnél is jobban című kötetből, illetve író-olvasó találkozókra is jutott idejük

Forrás: Beküldött fotó

– Nagyon sokan voltak kíváncsiak a két elismert színművész előadására, ami igazán pompásan sikerült – mondta Bordács Judit könyvtáros. Az eseményt a Mezőtúri Móricz Zsigmond Könyvtár és a Mezőtúri Közművelődési és Sport Közhasznú Nonprofit Kft. szervezte.

Ugyancsak a könyvtár, valamint a Gál Ferenc Főiskola együttműködésével valósult meg a népszerű író, Nyáry Krisztián író-olvasó találkozója.

– Hatalmas érdeklődés övezte a rendezvényt, külön öröm, hogy az iskolák is nagy létszámban képviselték magukat – mondta Bordács Judit.

Hevesi Judit és Nyáry Krisztián közösen tartottak felolvasást a népszerű író legújabb művéből, az Életemnél is jobban című kötetből, illetve író-olvasó találkozókra is jutott idejük
Fotó: Beküldött fotó

Szerdán tehát az irodalom köré szerveződött a nap.

– Délelőtt Hevesi Judit költő tartott rendhagyó irodalomórát alsós kisdiákoknak. Közösen kitaláltak egy mesét, a cselekménnyel és szereplőkkel együtt. Nagy sikere volt, közel százharminc tanuló vett részt a foglalkozáson – részletezte a könyvtáros. A nap folyamán, később középiskolásoknak is tartottak hasonlót, amelyhez Nyáry Krisztián író szintén csatlakozott. Közel kétszázötven fiatal volt kíváncsi az eseményre, amelynek fő témája a szerelem volt.

– Persze egy érdekes csavarral a Himnuszról és a kultúra jelentőségéről is szó esett. Emellett az író a világ népeinek himnuszairól szintén beszélt. A továbbiakban Hevesi Judittal felolvasást tartottak Nyáry Krisztián könyvéből.

– Kora este az idősebb generációkat vártuk az író-olvasó találkozóra. Nyáry Krisztián legutóbbi műve állt középpontban. Ebben számos magyar alkotó sorai mellett Erzsébet királyné, de még Frida Kahlo, mexikói festőművész levelei is helyet kaptak – fejtette ki Bordács Judit.

Az eseményre több mint százharmincan voltak kíváncsiak. A könyvtáros hozzátette, azért értékelik igazán sikeresnek a rendezvényeket, mert több generáció számára tudtak szórakoztató és értékes időtöltést biztosítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!