életveszélyes

2020.06.02. 07:00

Helyreállítanák az ódon kastélyt Abonyban

Hatósági eljárást kezdeményez Pető Zsolt polgármester a Vigyázó-kastély ügyében – jelentette be Facebook-oldalán a polgármesteri hivatal.

Hartai Gergely

Megemlítik, hogy a városvezető levelet írt a Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatal Hatósági Főosztály, Építésügyi és Örökségvédelmi Osztály vezetőjének. Pető Zsolt levelében leírta, hogy a Tószegi út 54. szám alatti Vigyázó-kastély épülete az elmúlt évek során jelentősen leromlott, életveszélyessé vált.

Az ingatlan magántulajdonban van, azonban a kastély és környezete Abony szerves részét képezi 1830 óta. Azért, hogy a további állagromlást megakadályozzák, a településvezető hatósági eljárás megindítását, valamint helyszíni szemle megtartását szorgalmazza az önkormányzat bevonásával.

Mind az egykori főépület, annak pincéje, mind az egykori könyvtár és kápolna épülete, mind pedig a régi lovarda állaga olyan mértékű romlásnak indult, hogy sürgős beavatkozásra van szükség a műemlék megmentése érdekében – olvasható a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!