artmozi

2020.06.29. 14:00

Martfűn újra várják a moziba a nézőket

Szabadtéri koncertekkel indult a nyár a városban. A szombatonként tartott előadásokat sokan látogatják.

P. Pusztai Nóra

Székácsné Tálas Gabriella könyvtárvezető az új köteteket veszi leltárba

Fotó: P. Pusztai Nóra

A művelődési központ és könyvtár keddtől várja a látogatókat, az épületben működő mozi csütörtökön nyitja meg a kapuit. Óvatos visszatérésre számítanak.

– Együttműködünk a szolnoki TiszapArt és a megye más mozijaival. A forgalmazóknak is idő kell, hogy megfelelő filmekkel előálljanak. Azt találtuk ki közösen, hogy a márciusban elmaradt, de most is elérhető kópiákkal kezdjük a vetítést. Értékes művész- és gyerekfilmek is szerepelnek a kínálatban. Természetesen tudjuk, hogy a mozi olyan műfaj, ahol a legfrissebb filmekre kíváncsiak a nézők. Várhatóan július közepén premiereket is vetítünk, de artmoziként fesztiválfilmek is rendelkezésre állnak majd – mondta Asztalosné Kocsis Enikő, az intézmény vezetője.

– Fertőtlenítettük a házat, és minden óvintézkedést betartunk, ami szükséges – tette hozzá, majd kitért a művelődési központban működő könyvtárra.

– Könyvtárfejlesztési pályázat segítségével és önkormányzati forrásból újítottuk fel a felnőtt-olvasórészleget. Az előteret az elmúlt héten fejeztük be, így kedden érkezhettek először olvasók hozzánk. Egyelőre a kölcsönzésre koncentrálunk, a helyben használatot fokozatosan vezetjük be – emelte ki.

Székácsné Tálas Gabriella könyvtárvezető az új köteteket veszi leltárba
Fotó: P. Pusztai Nóra

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!