SZOLNOK

2020.06.13. 19:00

Mozgalmas évadot zárt a Szigligeti Színház

Évadzáró társulati ülést tartott pénteken a Szigligeti Színház az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban. Az eseményen Balázs Péter igazgató beszámolt az elmúlt időszak legfontosabb történéseiről, változásairól, valamint ismertette a következő évad részleteit.

Szabó Lilla Laura

Balázs Péter igazgató értékelte az évadot

Fotó: Mészáros János

– Amikor tavaly ilyenkor ebbe az épületbe költöztünk, úgy éreztük, nagy nehézségekkel kell megküzdenünk, de az első évad sikere erőt és bátorítást adott nekünk – kezdte Balázs Péter. Hozzátette, a közönség szintén kitartott a társulat mellett, a veszélyhelyzet ellenére is. A közös erőfeszítéseken túl pedig az önkormányzat támogató szerepéről is beszélt.

Balázs Péter igazgató értékelte az évadot
Fotó: Mészáros János

Kiemelte, hogy a következő évadban is műsoron marad egyebek mellett az Anconai szerelmesek, a Szent Péter esernyője, a Nyitott ablak, valamint a Tizenkét dühös ember. Új darab lesz a Kaviár és lencse című komédia, a Kőműves Kelemen rockballada, a Régimódi történet, a Csók és más semmi, de további színes, változatos alkotásokra számíthat a közönség. Később a színház épületét érintő aktuális tudnivalókkal folytatta.

– A bontási munkák megtörténtek, beleértve a színháztechnikai rendszereket is. A nézőtér komfortját biztosító szellőzés kialakításának alapjaival szintén elkészültek. Az új zenekari árok kiépült, elbontották a színpad födémszerkezetét, folyamatban van az új építése. Kilenc és fél méter átmérőjű, peremen futó, számítógép vezérlésű forgószínpadot is tartalmaz majd – sorolta a modern újításokat.

A továbbiakban a színészek és más színházi dolgozók bérezésére is kitért a teátrum igazgatója.

– A kollégák ez év januárjáig visszamenőleg béremelést kapnak – mondta. Hozzátette: a vállalkozóként dolgozó művészek részére szintén lehetőség nyílik a vállalkozói bérek emelésére. Kiemelte, az önkormányzattól eddig is megkaptak minden lehetséges támogatást, most azonban négy új munkatársat vehet alkalmazásba a színház. Balázs Péter külön köszöntötte őket.

Ezt követően elismeréseket adtak át különböző területen dolgozó kollégáknak. Később Szalay Ferenc, a város polgármestere szólt a jelenlévőkhöz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!