ELISMERÉS

2020.10.20. 11:30

Badár Balázs-nagydíjas lett az ifjú túri formatervező lány

Online tartották a VI. Badár Balázs Országos Fazekas Pályázat eredményhirdetését minap a Túri Fazekas Múzeumban. Az ország számos pontjáról összesen huszonkét alkotó küldte be munkáit, melyeket szakmai zsűri értékelt.

Kocsis-Szabó Lilla Laura

Bihary Kamilla formatervezőt nagydíjjal ismerték el

Forrás: Beküldött fotó

– Nagy öröm, hogy a kialakult helyzet és a kényszer szülte körülmények ellenére ennyien pályáztak műveikkel – hangsúlyozta Pusztai Zsolt. A múzeumigazgató kiemelte, hogy jövő év májusában szeretnék pótolni a hagyományos szakmai konferenciát és állófogadást.

– A tervezett programok lebonyolításához pályázati forrás áll rendelkezésünkre, ebből biztosítjuk azokat a következő esztendőben – magyarázta. Hozzátette, idén szintén sokat köszönhetnek a támogatóknak, hiszen a három nagydíj mellett különdíjakat is kiosztottak a nevezők között.

Az eseményen Herczeg Zsolt polgármester szintén köszöntötte a virtuális tér közönségét, majd megnevezte a Badár Balázs-nagydíjak és a városi díj győzteseit. Előbbieket népi iparművészet kategóriában a nyíregyházi Szolanics Elvira mécses és gyertyatartó munkáiért, valamint iparművészeti kategóriában a fiatal túri formatervező, Bihary Kamilla vehették át. A városi díj pedig egy nagykőrösi alkotóhoz, Velényi Andráshoz került a kerti ültetésre alkalmas kerámiáiért.

Bihary Kamilla formatervezőt nagydíjjal ismerték el
Fotó: Beküldött fotó

Különdíjjal jutalmazták az abonyi Donkóné Angyal Kornélia, a mezőtúri Gonda István, Hornyákné Sila Katalin és Balogh Ibolya fazekasok alkotásait. Bíró Sándor piliscsabai, a szintén mezőtúri Biharyné Zoltán Emese és Cseh Magi, valamint a hódmezővásárhelyi Szénási János is megkapták ezt az elismerést.

Gonda István fazekast különdíjjal jutalmazták
Fotó: Mészáros János

Munkáikat december 12-éig láthatják az érdeklődők a Túri Fazekas Múzeumban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!