Köszönjük Magyarország

2020.10.12. 11:30

Színháznak adott helyet a művelődési ház Nagykörűben

A Köszönjük Magyarország program keretében látogattak el a színművészek az egy felvonásos darabbal.

Szoljon.hu/V.B.E.

Fotó: Vágó B. Endre

Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával írta ki az előadó-művészeti szféra, a független művészek megsegítésére előadások létrehozását. Mester Nikolett és Válóczy Elek az amerikai szerző, William Mastrosimone A pulóvergyűjtő című darabjával érkezett Nagykörűbe. A bemutató előadás Budapesten, a Bartók Béla úti Óvóhelyben volt szeptember 23-án. Két alapvetően különböző karakter, Cliff és Rose ellentmondásos találkozását mutatja be a kétszemélyes dráma.

– Úgy szoktam kijönni a színpadról, hogy remegek, mert nincs föloldás. Nem kell ahhoz kamiont vezetni vagy cukorkapultban állni, hogy az ember magányos legyen. Erről szól a darab, a két ember, az álomvilágban élő Rose és a cinikus, kőrealista Cliff találkozásán keresztül. Hét éve kaptam a kezembe egy megrendezett előadás szövegkönyvét, azóta szeretném megcsinálni, most a Köszönjük Magyarország programban pályáztunk és támogatást kaptunk rá – mondta az előadás után a Cliffet alakító Válóczy Elek.

A szereplők, Mester Nikolett és Válóczy Elek
Fotó: Vágó B. Endre

– Egy barátom, Boros Ádám alkalmazta színpadra a jelenlegi előadást. Rengeteget beszélgettünk a két karakter előéletéről, míg összeraktuk magunknak a szerepet. Ez egy olyan előadás lett, hogy bárhova elvihető. Mi ketten szereplők és a vőlegényem, Valkó Bence, aki hangosít. Alig van kellék, szinte semmi díszlet, így egy autóval bárhova szívesen elvisszük az előadást. Persze így nagyobb a színészi kihívás: a két szereplő köti le a közönséget – nyilatkozta Rose, vagyis Mester Nikolett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!