8. alkalommal

2021.04.27. 17:25

Július és augusztus fordulóján jön a Tisza-tavi Fesztivál

Két helyszínen, a Tisza-tónál és a Velencei-tónál is várja az érdeklődőket a Magyar Tavak Fesztiválja. A korábban Természet Operaháza néven elhíresült zenei fesztivál átlépi a Tisza-tó, ezáltal Jász-Nagykun Szolnok megye határait.

Ujvári László

Kedden délelőtt online sajtótájékoztatón mutatták be a Magyar Tavak Fesztiválja idei terveit. Mint elhangzott, június 18-19-20-án rendezik meg a Velencei-tavi Fesztivált, majd egy hónappal később, július 30-31-én és augusztus 1-én kerül sor a Tisza-tavi Fesztiválra. Előbbi az első, utóbbi már a nyolcadik lesz a sorban, a Balaton pedig 2022-ben csatlakozik a sorozathoz.

A fesztivál történetéről és hagyományairól Debreczeni Ildikó, a fesztiváligazgató beszélt, aki szólt a Tisza-tó iránti kötődéséről is, méltatva annak természeti értékeit és szépségét. Hozzátette: a járványhelyzet kihívás elé állította a szervezőket, de bíznak a legjobb forgatókönyvben. Említést tett a Tisza-tó körüli települések és a megyei önkormányzat segítőkész, támogató hozzáállásáról, külön kiemelve a „tiszaderzsi mamik” legendás vendégszeretetét.

– A fesztivál mára kinőtte a Tisza-tavat, ami nagy büszkeség – hangsúlyozta Hubai Imre, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke. – A komolyzene eredeti méltóságában jelenik meg a természetben is, ami a mozgással kiegészülve páratlan élményt nyújt – fűzte hozzá.

Az eseményen jelen volt Miklósa Erika koloratúrszoprán, a fesztivál nagykövete is, aki reményét fejezte ki, hogy minél többen találkozhatnak a Magyar Tavak Fesztiválján akár futva, akár két keréken. A Velencei-tavi Fesztivál programját Pataki Bence, az esemény művészeti vezetője ismertette. A nyitónap másfél órás gálakoncertjén közreműködik majd a Szolnoki Szimfonikus Zenekar, valamint olyan neves előadóművészek, mint Wiedermann Bernadett vagy Szappanos Tibor.

A Tisza-tavi Fesztivál menetrendjét Debreczeni Ildikó részletezte. Mint elhangzott, a Kiskörei Hallépcső különleges helyszíne lesz az idei Tour D’Opera kerékpártúrának, a tiszafüredi Morotva Kerékpáros Pihenőparkban pedig egy nulladik nap nyitja majd a háromnapos fesztivált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!