búcsú

2021.06.07. 13:30

Elhunyt Szappanos György, a Szigligeti is gyászolja a híres zenészt

A színház zenés darabjai szinte elképzelhetetlenek voltak nélküle.

Molnár-Révész Erika

Forrás: A Szigligeti Színház Facebook oldala

Életének 55. évében elhunyt Szappanos György, az ország egyik legjobb basszusgitárosa. Az 1966-os születésű Emerton-díjas zenészt kétszer választották az év basszusgitárosává, az állandó koncertezések mellett zenét is oktatott. Szolnokhoz is több szállal kötődött, rendszeresen tanított nyaranta a Tiszaligetben megrendezett Gitármánia táborban. A Szigligeti Színház zenés darabjai pedig szinte elképzelhetetlenek voltak nélküle.

Közreműködött a szilveszteri gálákban, a La Mancha lovagja, a Jézus Krisztus Szupersztár, az Irma, te édes, a Régi nyár, a Légy jó mindhalálig és legutoljára az Anconai szerelmesek című darabban, a József Attila Színházban. A Szigligeti társulatát mélyen megrázta halálhíre.

– Aki egyszer találkozott vele, soha nem felejtette el. Zenészként megtiszteltetés volt együtt muzsikálni Szapival, mindig felkészült, pontos, precíz volt, nem érte be, csak a tökéletessel. Mindezt örömmel tette, boldogan, a világ legtermészetesebb módján. Örömmel jött Szolnokra és mi örömmel vártuk. Imádtuk hallgatni ahogy viccet mesél, ahogy sztorizik. Mindig jó kedve volt, sose panaszkodott. Mindenkivel barátságos volt, érdekelték az emberek, hogy kivel mi történt, hogy van. Rendszeresen horgászott, szeretett és tudott főzni. A társaság középpontja volt – emlékezett vissza a zenészre Rimóczi Mónika, a színház zenei főmunkatársa.

Szappanos Györgyöt szombaton érte a halál, néhány nappal azelőtt kapott stroke-ot, de a kórházban már nem tudták megmenteni az életét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!