csák józsef

2021.09.23. 19:58

Érzelmeit mutatja meg dalaiban a tószegi fiatal

Csák József, művésznevén Phőnix gyerekkorától kezdve vonzódik a zenéhez, már több kisebb fellépésen is bizonyított. A fiatalember legutóbb a szolnoki Verseghy Ferenc Könyvtárban mutatkozott be érzelmekben gazdag zenei stílusával.

Köllő Judit

A tószegi rapper, Csák József (Phőnix) dalai különleges zenei világot tükröznek

Forrás: Beküldött fotó

– Az elmúlt másfél évben a koronavírus-járvány miatt egyáltalán nem voltak fellépéseim, így nagyon örültem, hogy a könyvtárban lehetőségem nyílt erre – meséli a fiatal tehetség.

– Öt olyan dallal készültem, amiket magam írtam. Őszintén szólva még hozzá kell szoknom a közönség előtti szerepléshez, azonban mindig nagyon jó érzéssel tölt el, amikor olyan visszajelzést kapok másoktól, hogy a dalaimból merítenek erőt. Az írás nagyon fontos terápia számomra, melybe beletehetem minden érzelmemet, s így fejezhetem ki önmagamat és a pillanatnyi lelkiállapotomat – mesélte a huszonhét esztendős fiatalember.

A tószegi rapper, Csák József (Phőnix) dalai különleges zenei világot tükröznek
Fotó: Beküldött fotó

Phőnix különleges zenei világot képvisel, rapszámaiban sokszor megható és magával ragadó dalszöveggel találkozhatunk.

– Temérdek dolog inspirál, azonban legfőképp saját érzéseim kivetüléseit és a gondolataimat fogalmazom meg. Sokszor csak hallok valamit, ami megérint és dalszöveggé alakítom – folytatta.

A tószegi fiatal arról is mesélt, hogy számára nagy megnyugvást jelent, ha előadhatja szerzeményeit, amikor késznek tudhatja azokat.

Ezzel kapcsolatban azt is felidézte, miként is kezdődött a zenei pályája.

– Több évvel ezelőtt az egyik nagyon jó barátom megkért, hogy írjak neki egy dalt, amitől sokáig tartottam, azonban a noszogatására belevágtam, és azóta is művelem a szakmát. Megjegyzem, volt egy hosszú időszak, amikor nem jelentettem meg a dalaimat, de sosem telt el úgy nap, hogy ne zenéltem volna. Párommal, Czikkely Zsuzsival 2012-ben megalkottuk a Csillagszóró című számunkat, ennek köszönhetően kezdtem el újra zenélni – mesélte József.

Hamarosan új klippel jelentkezik

A fiatal rapper nagyra törő tervekkel készül a közeljövőre. Hírportálunknak elárulta, számíthatunk tőle egy videóklipre is, mely egy videómegosztó portálon, az ő saját csatornáján lesz látható az eddigi tizennégy szerzeménye mellett. A dal az Antihős címet viseli, melyben végigkövethetjük két én vitáját és vívódásait.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!