2021.11.20. 20:05
Minden a tepertőről és a pörcről szólt Berekfürdőn
Tepertő és Pörcfesztivált tartottak a településen. Mint Molnár János polgármester köszöntőjében elmondta, a rendezvény egy kulturális, gasztronómiai seregszemle, melyen a vendégekkel a Nagykunság ízvilágát is megismertetik, másrészt szezonnyitó rendezvény is.
Fotó: Daróczi Erzsébet
A disznótoros fogásokat – hagymás vér, toros káposzta, abált szalonna, orjaleves – is megkóstolhatták a jelenlévők, de volt forralt bor, pálinka, sok különleges tea és sütemény, emellett készült haltepertő, halkolbász és marhalábszár-pörkölt is. Egy fesztivál azonban nem múlhat el karcagi birkapörkölt nélkül, ezt a Karcagi Birkafőzők Egyesületének főzői biztosították is.
Hubai Imre, a megyei közgyűlés elnöke beszédében szintén arról szólt, mennyire fontosak az ilyen gasztronómiai rendezvények.
A Tepertő és Pörcfesztivál a téli fesztiválidőszak első rendezvénye, amely az ide érkező vendégeket méltó étel- és kulturális kínálattal várja.
A rendezvény évről évre népszerűbb, kinőtte a területet is, ami jelzi, hogy Berekfürdő is egyre nagyobb sikernek örvend. Az édesfesztivál a kora tavasz, a tepertő pedig a késő ősz első rendezvénye. Mint elhangzott, Berekfürdő megújult, kibővült rendezvénytérrel és parkolóval szeretné bővíteni a területet az ide érkező vendégek kényelméért.
Tepertő és Pörcfesztivál Berekfürdőn
A megnyitó után dr. Hegedűs Csaba olimpiai bajnok a 100 éves Magyar Birkózó Szövetség centenáriumi díszoklevelét adta át a sportág bereki támogatóinak és szereplőinek.