Gitármánia és Zenei Továbbképző Tábor

2022.07.18. 17:37

Ismét dübörög a zene a Tiszaligetben

Nem feltétlenül sztárokat és celebzenekarokat akarnak képezni a táborban, csupán közösségi és zenei élményt nyújtanak a fiatalok számára.

Mészáros Géza

Fotó: Kiss János

Néhány napos ismeretségek, életre szóló barátságok, de akár a zenetörténeti legendáriumokba is bekerülő népszerű bandák keltek életre Magyarország egyik legnépszerűbb alakulóterén, a huszonkilencedik éve dübörgő Gitármánia és Zenei Továbbképző Táborban. Az Andrásik Remo nevéhez köthető nyári ifjúsági dzsembori helyszíne tizenkilencedik esztendeje nem változott. Csak a neve. Tavaly még a tiszaligeti Turisztikai és Szabadidő Központban, idén a tiszaligeti Élményszigeten ragadtak „ugyanott” hangszert a fiatalok, hogy kedvenc beat-, rock-, pop-, soul-, dzsessz-, vagy rapsztárjaik nyomába szegődve majdan ők is hatalmas rajongótáborok előtt zenélve repesszék szét a hallgatóság dobhártyáját és a színpadot.

– Idén már négyszáz résztvevőnk van – árulta el Andrásik Remo. 

Korábban a hangszeres kurzusokra fektettük a hangsúlyt, idén az egyre divatosabb zenekari oktatásra. Mindig a kor legjobb zenészeit nyerjük meg oktatónak, és miután a korok és irányzatok folyamatosan változnak, mi e tekintetben is követjük az élethelyzeteket. A legfontosabb szempont az oktatók kiválasztásában, hogy emberileg, pedagógiailag és szakmailag is megfeleljen a tábor elvárásainak

– tette hozzá az egyhetes Gitármánia főszervezője, aki arról is szólt, hogy nem feltétlenül sztárokat és celebzenekarokat akarnak képezni, csupán fantasztikus közösségi és zenei élményt nyújtanak a táborlakók számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!