Táncműsor

2022.12.28. 08:00

A karcagi bolgár tánccsoport már közel húsz éve működik

Karácsony előtt nagy sikerű gálaműsort tartott a Karcagi Biljana Bolgár Néptáncegyüttes a Nagykun Református Gimnáziumban.

D.E.

A néptáncegyüttes most is hatalmas tapsot kapott

Fotó: Beküldött fotó

A Pro Cultura Minoritatum Hungariae díjas tánccsoport ezúttal is káprázatos táncokkal örvendeztette meg a népes közönséget. 

Műsorukat a bolgár táncok mellett a biljanás fiúk énekes produkciója, az Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Tagintézmény cselló tanszakának karácsonyi dalokból összeállított előadása, valamint Székely Lea marimba- és kisdobjátéka színesítette. 

A vendégeket Tóth Barna igazgató köszöntötte, aki, mint mondta, mérhetetlenül büszke az intézmény falai között működő tánccsoportra, sikereiket és eredményeiket számos hazai és külföldi díj bizonyítja. Az együttes alapító-művészeti vezetője és koreográfusa Major János, az iskola tanára 19 évvel ezelőtt hozta létre a Biljanát. 

Többen már azóta elballagtak, de visszajárnak táncolni, jelenleg 25 fős az együttes, nyolcan szeptemberben kezdtek el ismerkedni a bolgár táncokkal, így számukra ez a gála volt az első alkalom a bemutatkozásra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!