Jótékonysági est

2023.02.08. 18:30

Újra összefogtak a jánoshidai előadók egy jó cél érdekében - videóval

Jót cselekedni, bajba jutott embertársainknak önzetlenül segíteni és megtartani őket a közösség támogató erejével. Ezek a nemes célok motiválták Varga Antalt, a Jászság füttymesterét, amikor évekkel ezelőtt megálmodta és segítőivel életre hívta a Jánoshidai Előadók Jótékonysági Estjét. A hagyománnyá vált kulturális, szórakoztató programot a koronavírus-járvány miatti hosszú kényszerszünet után idén újra megrendezték, immár tizenhatodik alkalommal.

I. A.

Tizenhatodik alkalommal rendezték meg a Jánoshidai Előadók Jótékonysági Estjét

Fotó: Illés Anita

A február első szombatján tartott lélekemelő eseményen zsúfolásig megtelt a község tornaterme. Több mint háromszázan voltak kíváncsiak a helyi fellépők produkcióira, énekelték az ismert nótákat és adományaikkal támogatták a jótékonysági est küldetését. A hagyományoknak megfelelően Jánoshida himnuszával, az „Ez a hely a tiéd” című szerzeménnyel kezdődött a rendezvény.  

– Varga Antal 2007-ben még jóval szerényebb keretek között rendezte meg az első jótékonysági estet, melynek már akkor is nagy sikere volt. A kezdeményezés évről évre teret ad a jánoshidai művészeknek, szórakozási lehetőséget biztosít a település lakóinak, a bevétel egy részét pedig jótékonysági célra fordítják. Bizonyára sokan emlékeznek rá, hogy a szabadtéri színpad megépítése mellett az első és a második világháborús emlékmű felújításához is jelentős összeggel járult hozzá a program, valamint az elmúlt tizenhat év alatt tizenkét rászoruló jánoshidai lakost támogattunk – idézte fel Szabó Péter, a rendezvény műsorvezetője.

Megtudtuk, hogy ebben az évben a helyi Papp Andreát segítik, aki komoly egészségügyi problémával született, de ezt akkor orvosolták. 2012 óta azonban szinte folyamatosan daganatos betegségekkel küzd, idén pedig újabb kemoterápiás kezelések várnak rá. Andrea tíz éve veszítette el a szüleit, azóta egyedül él. Amikor egészségi állapota engedi, akkor egy helyi cégnél dolgozik. Szívesen kirándul, vesz részt a kistelepülés rendezvényein és fontosak számára a baráti kapcsolatok.  

Nagyon sok olyan értékes ember van a településen, aki megtalálja azokat a tevékenységeket, amelyekben jól érzi magát, legyen az a kulturális élet vagy akár a sport. Büszke vagyok arra, hogy a település lehetőséget ad a helyi közösségeknek

 – mondta megnyitó beszédében Eszes Béla.

A község polgármestere elismeréssel beszélt a szervezőről és segítőiről is. Az est díszvendégeként Szöllősi Sándor jászkapitány erőt, kitartást és kellő motivációt kívánt ahhoz, hogy a hagyománnyá vált rendezvény a jövőben is megvalósulhasson.

A megnyitó végén Varga Antal virágcsokorral köszöntötte Andreát, aki háláját fejezte ki minden támogatónak. A megható pillanatok után a helyi fellépők színvonalas előadásokkal szórakoztatták a közönséget.  

 

Az előadók vidám hangulatot teremtettek  

A műsor nyitányaként Kisné Menyhárt Anna és férje, Kis Tamás gyermekeik társaságában  Kovács Kati Édes kisfiam című örök slágerét énekelték el. Urbán Írisz zongora előadással, Sztruhala József magyarnóta és dalénekes, Kajos Kálmán énekes, zenész ismert nótákkal emelték a rendezvény fényét. Kajos Gábor zongorán saját szerzeményeivel varázsolta el a jelenlévőket.

Szilágyi Istvánné Betti néni verseit az alkotó örömére Tóthné Eszes Éva szavalta el. Zombori József és Czibak Ottó humorpáros Hacsek és Sajó vicces történeteit adta elő. A Hidi Népdalkör és a Jánoshidai Aranytorkú Férfikar vidám dalcsokorral lepte meg a közönséget. Varga Antal füttymester mini koncertje különleges hangulatot teremtett. Az est sztárvendége Budai Beatrix előadóművész, a Dankó Rádió Jó ebédhez szól a nóta című műsorának szerkesztő-műsorvezetője volt. Az előadót Fehér Endre és cigányzenekara kísérte. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!