Különlegességek

2023.04.21. 08:30

Hollókőn is bemutatják a szolnoki csipkét

Április elején nyílt meg Hollókői Csipkeház és Csipkemúzeum, ahol a szolnoki csipke is különleges darabjai is láthatók.

R. Á.

Szolnoki csipke

Fotó: Kiss János

Tóth Béláné Szabó Terézia kezdeményezésére, 2021-ben indult újra a Szolnoki Varrott Csipke Szakkör a Hild Viktor Könyvtárban. Jelenleg havonta egy alkalommal az intézmény második emeleti közösségi tere ad lehetőséget e csipketechnikával való ismerkedésre, és immár a vert csipke technikájával is ismerkedhetnek az érdeklődők.

Az intézmény illetékesei hírportálunknak elmondták, hogy a szakköri munkához folyamatosan lehet csatlakozni, hiszen fő célkitűzésük a hagyományőrzés, valamint a tudás átadása az arra fogékony fiatalabb korosztály részére.

– Idén a Szolnoki Varrott Csipke szakkör  felkérést kapott, hogy népszerűsítse Hollókőn a szolnoki csipkét. Április 6-án nyílt meg a Hollókői Csipkeház és Csipkemúzeum, ahol hat tájegység csipkéivel találkozhatnak látogatók, köztük a szolnokival is. Így országos hírnévre is szert tettünk – szóltak a különleges hírről.

A szakkör április 22-én, szombaton délelőtt fél tíztől tartja a következő, aktuális foglalkozását Hild Viktor Könyvtárban, melynek keretében a szakkör tagjai tájékoztatást adnak a csipketechnikákról, valamint a múzeumba küldött gyűjteményről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!