Fesztivál

2023.06.06. 19:00

Egy héten át komédiáztak a martfűi művelődési házban

Az idei Komédiás Fesztiválon Haumann Péter tiszteletére emléktáblát avattak.

P. Pusztai Nóra

Az emléktáblaavatáson Rudolf Péter mondott beszédet

Forrás: Martfű Média

Korábban még nem szervezett a városi művelődési ház ilyen hosszú, közel egyhetes programsorozatot a városban, mint a Komédiás Fesztivál.

– Egy kistelepülés életében óriási falat, de egyben hatalmas lehetőség és élmény is. Minden előadásra szép számmal összejött a közönség – számolt be Székácsné Tálas Gabriella, az intézmény vezetője. Hozzátette: nagyon sok értékes pillanatot, élményt élt át, aki jelen volt.

– Színes volt a programkínálat, majdnem minden napra jutott koncert is többféle stílusban, nagynevű színészek Budapestről helybe jöttek, ez is igazi különleges színfoltnak számított – mondta.

A közönség visszajelzései alapján, akár hagyományteremtő is lehetett a rendezvény, bár ez sok egyéb tényezőtől függ. Ám az idei tapasztalatok mindenképpen segítenek az újragondolásban.

– A két alapvető célunk megvalósult, hogy emlékezzünk egy nemrégiben elhunyt színészre, illetve hogy megmozgassuk a helyi és környékbeli közönséget – foglalta össze Székácsné Tálas Gabriella.

Az idei Komédiás Fesztiválon Haumann Péter tiszteletére emléktáblát avattak, az ünnepségen Rudolf Péter mondott beszédet.

A rendezvényen Székácsné Tálas Gabriella kiemelte, hogy az intézmény programjában kezdetektől fontos elem a színház. 

– Színháztermünket  a hatvanas évek elején tervezték. Az akkor modernnek számító megoldások nagy része a mai kor művészei számára is megfelelőek. A hozzánk érkező színészek, színházi szakemberek csodálják a terem, a színpad adottságait, örömmel dolgoznak, játszanak nálunk. Ezeket az adottságokat kötelességünk kihasználni – fogalmazott. 

A művelődési ház Kabai Sándorral fogott össze a szervezésben. A céljuk az volt, hogy egy olyan eseménysorozatot hozzanak létre, amit az egész város magáénak érez. A visszajelzésekből úgy tűnik, ez sikerült.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!