Kiállítás

2023.07.01. 09:19

A határokon átívelő művészet sokszínűségét mutatja be a Dósai Nemzetközi Alkotótábor tárlata

Mexikóba is eljutott a jászsági kistelepülés híre az elmúlt években.

Illés Anita

A Petőfi Sándor Művelődési Házban csodálható meg a művésztelep kiállítása

Fotó: Pesti József

Határokon átívelő művészet Jászdózsán címmel nyílt meg pénteken a Dósai Nemzetközi Alkotótábor kiállítása a Petőfi Sándor Művelődési Házban. A XXVII. Jász Világtalálkozó tiszteletére a tárlat anyagát az elmúlt 23 év gyönyörű alkotásaiból válogatták össze. 

A Dósai Nemzetközi Alkotótábor 1999-ben alakult Magyarország akkori mexikói nagykövetének felesége, a jászdózsai születésű Némethné Harsányi Katalin és Kopacz Mária festőművész kezdeményezésére. Eddig közel 120 művészt látott vendégül a jászsági kistelepülés. 

A magyarországi művészek mellett Romániából, Mexikóból, Chiléből, Hondurasból, az Amerikai Egyesült Államokból, Németországból, Spanyolországból, Finnországból, Szlovákiából, Ukrajnából és Montenegróból érkeztek alkotók Jászdózsára. A kiállításon a külföldi és a magyar művészek sokszínű, változatos témákat feldolgozó alkotásai egymást erősítve, összehangolva jelennek meg.  

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!