Szolnok

2023.07.02. 17:00

Hangverseny színesítette a Lengyel Antal tér programját – videóval

Óriási érdeklődésre tartott számot a Légierő Zenekar Szolnok szombat esti, szandaszőlősi koncertje. A Lengyel Antal tér színpadán ismert magyar dallamok is felcsendültek.

Hartai Gergely

Kicsik és nagyok is élvezték a koncertet

Fotó: Hartai Gergely

Fergeteges nyáresti hangulatot varázsolt szombaton a Lengyel Antal tér színpadára a Légierő Zenekar Szolnok. Az együttes számos közismert zeneművel örvendeztette meg a nagyérdeműt, a nyitányban Johannes Brahms 5. magyar tánca is felcsendült.

A rendezvény felvezetőjében elhangzott, hogy 2019-ben ünnepelte fennállásának 50. évfordulóját, az együttes, amely a Magyar Honvédség Kiss József 86. Szolnok Helikopterdandár alárendeltségében teljesít szolgálatot. Céljuk, hogy a helyőrségben működő alakulatok zenei igényét kielégítsék, valamint közvetítsék a magyar zenei kultúrát, és hidat képezzenek a honvédség és a polgári lakosság között. 

Évente mintegy kétszáz katonai és civil rendezvényen vesznek részt. 2017-ben – saját szervezésükben – tizenhét középiskolában adtak ifjúsági hangversenyt, hogy bemutassák a katonakultúrát a zene nyelvén. A zenekar az évek során nemzetközi szinten is komoly érdemeket szerzett. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!