Csángó Fesztivál

2023.08.10. 10:51

Sokakat mulatságba csábított éjjel a lélekemelő muzsikaszó Jászberényben

Csütörtök délutántól népművészeti vásár is várja a látogatókat.

Illés Anita

A Boka Gábor Színtársulat szórakoztatta a közönséget szerdán este a Jászság Népi Együttes székházában

Fotó: Pesti József

A helység kalapácsa című darabot mutatta be szerdán este a Boka Gábor Színtársulat Jászberényben, a Jászság Népi Együttes székházában. Táncházzal, éjszakai koncerttel folytatódott a program. A Zagyva Banda 20 éves jubileumi koncertjén lélektől lélekig szólt a muzsika.

A Turán alakult népzenei formáció zenészei oszlopos tagjai a Csángó Fesztiválnak. Repertoárjukban a Kárpát-medence magyarságának és más nemzetiségeinek népdalai és táncmuzsikái egyaránt szerepelnek. A főtéri és a szabadtéri színpadon, a Holló András utcai pódiumon csütörtökön is egymást követik a népzenei koncertek, táncprodukciók.

15 órától Népművészeti vásár, 18 órától Csángó Falu – interaktív élőtér, 21 órától fényfestés, táncház a Duhaj Zenekarral, 23 órakor a Cimbaliband éjszakai koncertje várja az érdeklődőket. A főtéri színpadon 18 órakor a Tázió Zenekar, 19.30-kor a Jász Banda, 21 órakor a RitMusa zenekar ad koncertet. A Magyar Állami Népi Együttes Kolozsvári piactéren című produkciója 20 órakor kezdődik a Szabadtéri színpadon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!