Gasztronómia

2024.01.07. 19:00

A Jászkunság tortáját készíthetik el a vármegye lakói

A vármegye tortájának elkészítésére írt ki pályázatot a minap a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Önkormányzat. A versenyre profi és amatőr kategóriában egyaránt nevezhetnek az érdeklődők.

Hartai Gergely

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Jász-Nagykun-Szolnok Vármegye Tortáját keresi a vármegyei önkormányzat, a 2024. évi verseny felhívása már megjelent – tájékoztatott a szervezet. Közölték: a térség gasztronómiai hagyományainak erősítése és örökségének megújítása jegyében immár második alkalommal fordulnak pályázati felhívással a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében élő vagy működő profi és amatőr cukrászok, valamint sütni szerető lakosok felé. A részvétellel kapcsolatban több fontos információra is felhívták a figyelmet. A versenyre profi és amatőr kategóriában lehet nevezni. 

Ezen belül kategóriánként normál és mentes tortákkal jelentkezhetnek a versenyzők. A jelentkezéseket február 2-ig e-mailben fogadják a felhívásban szereplő adatok megadásával. A zsűrizés és eredményhirdetés az előző versenyhez hasonlóan, ugyanazon a napon lesz: február 12-én, hétfőn. Az értékelés helyszíne a szolnoki vármegyeháza díszterme lesz majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!