Internet Fiesta

2024.03.18. 16:00

A mesterséges intelligencia már a szolnoki könyvtárba is bekopogtatott

A jubiláló Internet Fiesta fő témaköre a mesterséges intelligencia.

Mészáros Géza

A szolnoki Verseghy Ferenc Könyvtár és Közművelődési Intézmény halad a korral. Mi sem ékesebb bizonyíték erre az, hogy a könyvtár nem csupán korosodó és porosodó írásos és képes dokumentumok raktára. A szolnoki intézményben a mától március 28-ig tartó, ez évben jubiláló, 25. országos Internet Fiesta programsorozat fókuszában napjaink legizgalmasabb kérdésköre, a mesterséges intelligencia áll.

Czakóné Gacov Katalin igazgató és Pető Dávid, a Szolnok TV cégvezető-vezérigazgatója sajtótájékoztatón számoltak be az elkövetkező hetek programjairól
Fotó: Nagy Balázs

A szolnoki intézményben hétfőn délelőtt tartott sajtótájékoztatón Czakóné Gacov Katalin igazgató számolt be a rendezvénysor elemeiről. A Verseghy Ferenc Könyvtárban és fiókkönyvtáraiban összesen negyven programot állítottak össze, amelyből harminchat személyes jelenlét mellett, négy pedig online formában zajlik.

„Isten gépei és a mesterséges intelligencia” címmel március 19-én, kedden 17 órától Markovics Botond (írói álneve: Brandon Hackett) ötszörös Zsoldos Péter-díjas sci-fi/regényíró munkásságáról és a téma (MI) alkalmazásáról értekezik a hallgatóságával. A jövő hét közepéig tartó, „25. Internet Fiesta Pro: értelem és érzelem” címmel futó programsorozat további érdekes eseményei megtalálhatók a Fiesta.ikszkonyvarak.hu oldalon.

A könyvtárigazgató Pető Dáviddal, a Szolnok Televízió Zrt. cégvezetőjével közösen a két intézmény közös projektjéről szólt: az „Írd ki magadból!” irodalmi pályázatot a vármegye középiskolás diákjai számára hirdették meg. A kiírás szerint a jelentkezőknek vers-, illetve prózaíró kategóriákban lehet nevezni, a pályaművek beadási határideje május 10. A műveket a két intézmény honlapján lehet megtalálni és értékelni, a végeredményt azonban zsűri is értékeli. Az eredményhirdetésre várhatóan az idei Ünnepi Könyvhét június 13-i eseményén kerül sor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!