Siker

2024.03.16. 12:56

A szolnoki Fluidia csapatért izgulhatunk A Dal elődöntőjében

Szombaton rendezik A Dal második elődöntőjét, amelyben a Fluidia révén szolnoki bandáért is szoríthatunk.

Rózsa Róbert

Az elektronikus zenét játszó csapat nehéz feladványt kapott, hiszen a folk stílust írták elő számukra. Lázár Zoltán, a zenekar gitárosa lapunknak azt mondta, meg is illetődtek kicsit, mivel nem játszanak és nem is hallgatnak népzenét, így a lehető legtávolabb áll tőlük ez a hangszerelés. Berényi Gábor például kanálon játszik majd, míg ő maga nejlonhúros gitáron. A felkészülésben ugyanakkor sok segítséget kaptak Oláh Józseftől, a Parno Graszt vezetőjétől.

Balról jobbra: Berényi Gábor, Szőcs Szimonetta, Lázár Zoltán
Forrás: Beküldött fotó

– A tét az, hogy bekerülünk-e a döntőbe. Tíz zenekar lép színpadra most szombaton, az elődöntő második etapjában. A zsűri négy előadót juttat tovább, a többi hat produkcióra pedig szavazni lehet majd három percen keresztül. Reméljük, hogy már a zsűri továbbjuttat minket, de ha nem, akkor számítunk a szolnokiak és a környékbeliek támogatására – mondta a gitáros.

Az elődöntőt ma 19.30-tól az egyenes adásban sugározza a Duna Televízió. A szolnoki Fluidia zenekar produkciójára a 37-es kódszámmal lehet szavazni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!