Programajánló

2024.06.29. 07:00

Szombaton folytatódnak az ARTjáró Összművészeti Fesztivál programjai Szolnokon

Folytatódnak az ARTjáró Összművészeti Fesztivál programjai. A nap során Az ESŐ Irodalmi lap nyári, háború lapszámának bemutatója, felolvasások, könyvbemutatók, inspiratív beszélgetések, életutak hallgathatóak a Rajzstúdió Galériában Háború és hátország – Irodalmi Szalon a folyó fölött címmel.

Molnár-Révész Erika

Szintén egész nap zajlik a Lazulj a könyvekkel! a Verseghy Könyvtárral és az Europe Direct Irodával a Kert bazárban, de termelői vásár is lesz a Gesztenye ligetben. 

Artjáró,művészet,szolnok
A 2023-as Artjáró is sokakat vonzott
Fotó: Kiss János / Forrás: MW Archív

10 órától a TISZApART Mozi Legyél Te a főszereplő! Kerülj a filmek díszletébe greenboxszal! című eseménye kezdődik a greenbox sátorban. 10-től 14 óráig tart a Napsugár Gyermekház alkotósarok, vagyis játékos családi programok az Aba-Novák Agóra Kulturális Központtal.

10 órától indul a Nyitott műterem – vezetett műteremlátogatás a telep művészeinek stúdióiban. Gyülekező a Kád ligetben 10 és 13 órakor lesz. 10.30-tól a Minden egér szereti a sajtot – az Aba-Novák Agóra Tiszavirág Bábcsoportjának előadása kezdődik. 11 órától kezdődik a hivatalos megnyitó, köszöntőkkel, tortavágással a Szolnoki Művésztelep 122. születésnapja alkalmából. 11.30-tól nyit a A hely szelleme, vagyis a Szolnoki Művésztelep alkotóinak kiállítása a Kert Galériában. 14 órától a galéria előtt Háború és hátország címmel kerekasztalbeszélgetés kezdődik. 16 órától a Verebes-Wittek Duó ad koncertet. 15.30-tól Viaszból szobor – szobrászati workshop indul Szabó György és Baráth Fábián szobrászművészekkel a Szabó teraszon, a nagy fenyő mögött. 16.30-tól 18 óráig Grafikai workshopot tart Bugyi István grafikusművész a Grafikai Műhelyben. 17 órától indul Szitt Melinda a MTE mesteroktatója és növendékeinek előadása. 17.30-tól a Dunakanyar kvartett koncertje, 18.30-tól Gál Tamás Jászai-díjas színművész Dorottya című előadása kezdődik. 20 órától Temesvári Balázs interaktív installációs koncertjét, 21 órűtól az  Orbis Zeneműhely koncertjét lehet meghallgatni. 21.30-tól indul a Stranger flock, 22.30-től  Mohai Tamás Nagy Ádám kvintett koncertje. A sort a 00.30-tól a Smart koncert zárja. 

Az ARTjáró ideje alatt a Szolnoki Képtár – a Damjanich János Múzeum állandó képzőművészeti kiállítása, a Konnexió – Németh Marcell szobrászművész kiállítása a Damjanich János Múzeumban és az Időrétegek – Nagy Gábor festőművész kiállítása a Szolnoki Galériában ingyenesen látogatható.

A Várkapu Látogatóközpontban 15 órai kezdettel kurátori tárlatvezetést tart dr. Kertész Róbert régész. A program ingyenes, de a belépőjegyeket meg kell váltani. Gyülekező a Kád ligetben a Kert Galéria előtt lesz. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!