LABDARÚGÁS

2018.01.27. 09:15

Díjátadó után hamarosan újabb tesztelésen vesznek részt a focibírók – GALÉRIA

Ismét eltelt egy esztendő, a Szolnok megyei játékvezetők pedig megtartották évzáró és egyben évnyitó rendezvényüket, akik nem csak az elmúlt évet értékelték, hanem jubiláló társaikat is köszöntötték.

Varga Csaba

Fókuszban a Szolnok megyei játékvezetők, közülük többen elismeréseket kaptak a minapi rendezvényen

Fotó: Mészáros János

– Azt gondolom, hogy az elmúlt esztendőben sem lehetett panasz játékvezetőinkre – kezdte a rendezvényt követően Paróczai Dezső, a megyei játékvezető-bizottság elnöke.

– A mérkőzések rendben zajlottak, nem a bírói bakiktól voltak hangosak a pályák. Nehogy félreértsék, a tévedéseket nem lehet és nem is tudjuk kizárni, de ezek számát igyekszünk a minimálisra csökkenteni. Szám szerint 94 játékvezető tartozik a kötelékünkbe, ennek a létszámnak általában a kétharmadát tudjuk küldeni a találkozókra.

– Legyünk őszinték, nem túl vonzó mostanság a fiatalság számára a játékvezetés, a pályán is egyre nehezebb megfelelni az elvárásoknak, ráadásul a díjazás sem változott az elmúlt hat esztendőben. Arról nem beszélve, hogy családjuktól is távol kell lenniük a versenyidőszakban. Sőt, nagyon sokat dolgoznak olyan munkahelyeken, ahol hétvégén is teljesíteni kell az elvárásokat. Épp ezért mondom, dicséret illeti csapatunkat, hiszen a maga pozíciójában mindenki megtesz mindent a jó szereplés érdekében.

Paróczai Dezső az elmúlt években említette, hogy nincs a megyének képviselője a profi ligában, de vannak ügyes fiataljaik, akiket igyekeznek menedzselni, hogy feljebb kapaszkodjanak a ranglétrán.

Fókuszban a Szolnok megyei játékvezetők, közülük többen elismeréseket kaptak a minapi rendezvényen
Fotós: Mészáros János

– Hosszú évek óta azon dolgozunk, hogy legyenek bíróink és asszisztenseink a felsőbb osztályokban is – folytatta az elnök. – Fiataljaink érdekeltek a Palotai-programban, és az akadémiai oktatáson. Tudni kell, hogy fiataljaink mindannyian igazolt labdarúgók voltak, felsőfokú iskolai végzettséggel és nyelvvizsgával is rendelkeznek.

– Közülük Varga Balázs az NB II.-es asszisztensi kerethez tartozik, míg Csontos Dávid és Zsákai Milán már az elmúlt évadban is az országos, az NB III.-as keret tagja volt. Sőt, Dobos Dávid , Dobó Sándor, Erdélyi Bence és Juhász Ádám is hamarosan előrébb léphet. Nem felejtkezve el a hölgyekről, Göblyös Imola, Vágó Anikó és Kovács Éva Gréta is bizonyíthatja majd tehetségét a megyehatárainkon kívül is. Az országos ellenőri keretben pedig Varga Sándor kollégámmal képviseljük a megyét.

– Közben szervezzük a tanfolyamokat, képezzük az újoncokat. Természetesen játékvezetőink is alapoznak, készülnek a tavaszi rajtot megelőző szellemi és fizikai tesztre.

Elismerést kaptak a rendezvényen

Örökös tiszteletbeli elnök címet kapott: dr. Mosonyi Géza.

Befejezte a nagypályás játékvezetést: Györgyfi György, Csányi Miklós, Ondok Ferenc.

10 éve működik: Csíkos Roland, Fekete Tibor, Juhász Roland, Varga Balázs.

35 éve működik: Csányi Miklós.

40 éve működik: Csényi János, Marosvári Csaba, Varga Sándor.

Balla Gyula-díj: Szabó József.

Almási János-díj: Tóth Pál.

Kovács Zoltán-díj: Peredi Tibor.

Csák Ferenc-díj: Herczeg Róbert.

Horváth Lajos-díj: Juhász Ádám.

Asztalos István-díj: Dobos Dávid, Seletye Róbert.

Balázs János-díj: Varga György.

Inges János-díj: Csányi Tamás.

A 2017-es esztendő legjobb kispályás labdarúgó-játékvezetője: Gulácsi Antal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában