KÉZILABDA

2018.02.01. 10:21

Nehéz helyzetben a Székács KE

Meglehetősen rövidre szabták a másodosztályú kézilabdacsapatok téli pihenőjét. Ha még emlékeznek, az őszi szezon december 17-én zárult, a tavaszi nyitóforduló időpontját pedig február 3-ra, azaz most szombatra tűzte ki a szövetség. Éppen ezért a törökszentmiklósiak már az új év első napjaiban megkezdték a felkészülést. Hogy ez idő alatt mi történt a Székács, illetve a TKE háza táján, arról a két klub edzőjét kérdeztük.

Pabar Gyula

Szloska Krisztián (balra) a nehézségeik ellenére is tartja a lelket játékosaiban

Forrás: miklostv.com

Már az idény kezdetekor létszámbeli gondokkal küzdött a Székács KE, melynek helyzetét a novemberi sérüléshullám csak tovább súlyosbította. Ezért a vezetőség a télen mindent elkövetett annak érdekében, hogy a keretet megerősítse.

– Rendkívül nehéz helyzetben vagyunk – szögezte le már az elején Szloska Krisztián edző. – A keretünk eddig is rendkívül vékony volt abban az értelemben, hogyha netán egy-egy alapemberünk kiesett valamelyik posztról, akkor nem tudtuk őket megfelelően pótolni. Most ehhez még hozzájön az is, hogy a télen többen is a távozás mellett döntöttek, az idő rövidsége, valamint az anyagi helyzetünk pedig nem tette lehetővé, hogy a helyükre játékosokat igazoljunk.

– És, hogy mennyire ránk jár a rúd, azt jól mutatja, hogy hárman Dabasról érkeztek hozzánk próbajátékra, közülük ketten edzésen megsérültek. Erre szokták mondani, szegény ember vízzel főz, és jelenleg mi sem tehetünk mást. Az ifiből Halász Patrikot felhívtuk, illetve a sérültjeinket próbáljuk összefoltozni a rajtra, ami mondanom sem kell, kulcsfontosságú lesz.

A TKE-nél sem teltek eseménytelenül az elmúlt hetek, már ami a játékosmozgást illeti. Mégis kedvezőbb előjelekkel vághat neki a tavaszi szezonnak, mint városi vetélytársa. Dankó Ervin edző képesnek tartja csapatát arra, hogy az megismételje őszi produkcióját, és ezáltal teljesítse az elsődleges célkitűzést.

– Úgy gondolom, 12–13 pontot elég gyűjtenünk ahhoz, hogy kiharcoljuk a bennmaradást – vélekedett a szakember. – Ehhez csupán az kell, hogy a srácok a folytatásban is olyan lelkesedéssel, odaadással vívják meg a meccseiket, mint tették azt a bajnokság korábbi szakaszában. Bár az edzőmérkőzésekből nem szabad messzemenő következtetéseket levonni, én azért megjegyezném, tetszett, amit láttam. Kevés időnk volt a felkészülésre, pláne úgy, hogy közben volt négy távozónk, illetve ugyanennyien csatlakoztak az együtteshez. Az újaknak tehát igencsak iparkodniuk kellett, hogy felvegyék a ritmust. Ebben segítségükre volt a Szabadkára szervezett „csapatösszetartó-buli”, ahol még jobban megismerkedhettek társaikkal, és talán a már meglévő mag is összébb kovácsolódott – zárta gondolatait Dankó Ervin.

Szloska Krisztián (balra) a nehézségeik ellenére is tartja a lelket játékosaiban
Forrás: miklostv.com

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában