3 KÉRDÉS 3 VÁLASZ

2018.04.18. 10:46

Burján Csaba olimpiai bajnok sportolóval beszélgettünk Szolnokon

Burján Csaba a keddi COOP-Májusfa Futás egyik vendége volt.

V. Cs.

– Mit szól a szolnoki sokasághoz?

– Általános és középiskolás koromban én is nagyon sok hasonló rendezvényen indultam szülővárosomban, Pécsett – mondta a 23 éves rövidpályás gyorskorcsolyázó olimpiai bajnok csapattag.

– Öröm látni a sok indulót, köztük nemcsak diákok, hanem felnőttek is futottak. Szerencsére egyre többen belátják, hogy minden szinten érdemes tenni a jó kondiért, és az egészségért, és azt mondom, hogy egy kellemes húszperces mozgást követően a hangulatunk is jobb lesz.

– Gondolom, azért önnek nincs gond a hangulatával, hiszen alig két hónapja nyerték meg az olimpiai bajnoki címet.

– Nem akarok bölcselkedni, van az ember életében olyan verseny, ami tökéletesen sikerül, ilyen volt csapatunk számára a pjongcsangi döntő.

– Máskor saját magunkat hoztuk nehéz helyzetbe, most azonban életünk egyik legjobb futását produkáltuk. Az éremosztás és az ünneplés felejthetetlen élmény marad mindannyiunk számára.

– Mikor tör ki a szabadság?

– Most kellemes kötelességeink vannak, hiszen nem győzünk eleget tenni a sok kedves meghívásnak. Közben az iskolára és a tanulásra is gondolnom kell, hiszen az ELTEN-n matematikát tanulok.

– A tervek szerint júniusban útra kelünk, irány a horvát tengerpart. Jól fog esni a jeges hónapok után a nyári meleg, meg egy kis semmittevés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában