ASZTALITENISZ

2018.04.17. 11:42

Márti a dobogón: ismét kitettek magukért a Jászkun Volán SC hölgyei

A Jászkun Volán Sport Club versenyzője, Nagypál Márta ezüstérmet szerzett az ifjúsági országos bajnokságon egyesben, párosban pedig a harmadik helyen végzett Göndör Fannival. Leány csapatban a volánosok kevéssel maradtak le a dobogóról.

Szöllősi Péter

Nagypál Márti egyedüli hölgyversenyzőként szerepel a férfi NB II-ben.

Fotó: Mészáros János

A felnőtt és az U21-es magyar bajnokságot követően április első felében az ifjúságiak számára rendezte meg a honi szövetség az év legfontosabb megmérettetését az Ormai-csarnokban.

A viadalra három asztaliteniszezőjét nevezte a Jászkun Volán Sport Club. Köztük volt a tizenhét éves Nagypál Márta, aki az U21-esek országos bajnokságáról már elhozott idén egy bronzérmet egyéniben.

Az ifik között kiemeltként vágott neki a küzdelmeknek, ami azt jelentette, hogy nem kellett selejtezőt játszania, és a harminckettes főtábla első körében erőnyerő volt.

A nyolcaddöntőben a serdülő válogatott Czeglédi Dorkát (Statisztika) nagyon magabiztosan győzte le 3:0-ra, majd a nyolc között már négy nyert szettig tartó találkozón a kecskeméti Molnár Annát hasonlóan könnyedén múlta felül 4:1-re. Az elődöntőben a Vajdaságból az elmúlt nyáron a Statisztikához igazoló Fejős Annával csapott össze.

Az első két játszma után úgy nézett ki, hogy nem lesz esély a fináléba kerülésre, de ezt követően „megtáltosodott” Márti, és kiváló játékkal 4:2-re nyert.

A döntőben a régi nagy ellenfele, Harasztovich Fanni várt rá. 1:0-ra még a szolnoki lány vezetett, de Harasztovich 2:1-re fordított, majd jött az egyenlítés. 3:2-es állást követően viszont már nem tudott egalizálni Márti, pedig két szettlabdája is volt, így a fővárosi versenyző lett a magyar bajnok, a volános asztaliteniszező pedig ezüstérmet vehetett át, és feljött a harmadik helyre a korosztályos ranglistán, a jövő héten pedig a belga utánpótlás nemzetközin szerepel majd a válogatott színeiben.

– Már a bemelegítésnél éreztem, hogy megy a játék, különösen a tenyeres. Örülök, hogy a hosszú labdameneteket rendre meg tudtam nyerni, ez volt a sikerek kulcsa. A döntőben sem játszottam rosszul, közel voltam a döntő szetthez, de az sajnos nem jött össze – értékelte teljesítményét a 17 esztendős szolnoki lány.

Nagypál Márti egyedüli hölgyversenyzőként szerepel a férfi NB II-ben.
Fotós: Mészáros János

Sorozatban hatodik (!) alkalommal jutott be ifjúsági magyar bajnoki döntőbe Jászkun Volán-játékos, hiszen 2013-ban és 2014-ben Szudi Ádám, 2015-től 2017-ig háromszor Molnár István Patrik, aki kétszer is diadalmaskodott, idén pedig Márti folytatta a sort.

Párosban is dobogóra állhatott, ugyanis Göndör Fannival (Postás SE) könnyedén jutottak be az elődöntőbe, ott azonban a Dari Helga, Harasztovich kettős megállította a menetelésüket. Rónafalvi Petra nem jutott tovább a csoportjából, Kecskeméti Cintia pedig betegség miatt visszalépni kényszerült.

– Párosban fél év szünet után indultam ismét Fannival, mégsem érződött, hogy nem vagyunk összeszokva, viszont az elődöntőben már nem tudtunk kibontakozni, mert Helgáék hamar megtámadták a labdákat.

Néhány nappal az egyéni küzdelmek előtt került sor az ifjúsági csapatbajnokságra, amelyen a Nagypál, Rónafalvi, Kecskeméti összeállítású gárda a csoportkörből könnyedén továbblépett, azonban a negyeddöntőben a Szekszárdi AC-tól szoros csatában kikapott, így ötödikként zárt.

A férfiak között is megállja a helyét

Az országban egyedüli leány versenyzőként szerepel a férfi NB II-es bajnokságban, a Jászkun Volán színeiben Nagypál Márta.

A tehetségére, játéktudására és a fejlődési lehetőségére tekintettel a sportági szövetség elnöksége egyedi engedélyével játszhat ebben az osztályban (és nem teljesít rosszul), hiszen hölgyek alapesetben legfeljebb az NB III-ban versenyezhetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában