ASZTALITENISZ

2018.04.27. 10:35

Nagypál Márta bronzérmes Belgiumban

Nagypál Márta harmadik helyen végzett a válogatott tagjaként a belga ifjúsági nemzetközi bajnokságon, míg Molnár István a felnőtt-Budapest-bajnokságon bizonyította tehetségét.

Sz. P.

Nagypál Márti jól teljesített a magyar csapatban

Fotó: Mészáros János

Szudi Ádám és Ecseki Nándor a vasárnap kezdődő svédországi csapat-világbajnokságra készül.

A Forma–1-es futamairól híres Spa adott otthont a belga utánpótlás-asztaliteniszbajnokságnak, amelyen a Jászkun Volán SC csapatából Nagypál Márta szerzett indulási jogosultságot a válogatott tagjaként.

A legnagyobb sikert csapatban érték el az ifi lányok, melyben Mártin kívül Harasztovich Fanni, Dari Helga és Menkő Veronika kapott helyet. A spanyolok ellen Mártihoz hasonlóan a magyar együttes is győzött.

A belgák ellen 3:1-re megnyert meccs kulcsfontosságú vált utólag, hiszen a lengyelektől elszenvedett 3:2-es vereség ellenére körbeveréssel csoportelsőként továbbjutottak a legjobb négy közé.

Az elődöntőben a franciák ellenében már nem volt esély, de a teljesítményük mindenképpen megsüvegelendő. Egyéniben Mártinak nem sikerült a csoportjából való továbbjutás japán, spanyol és lengyel riválisaival szemben.

Idehaza felnőtt-ranglistaversenyt rendeztek, amelyen a Volánt Molnár István képviselte. Pisti rögtön a főtábláról kezdte a viadalt és a BVSC-s Terék Norbertet könnyedén verte 4:1-re, majd a nyolcaddöntőben hasonló arányban múlta felül Timafalvi ­Gergőt (Eger) és jutott be a nyolcba, ahol azonban nem bírt a verseny későbbi győztesével, Muskó Péterrel. Párosban az U21-es magyar bajnok partnerével, Timafalvival indult a szolnoki fiú és itt is a legjobb nyolc jelentette a végállomást.

Nagypál Márti jól teljesített a magyar csapatban
Fotós: Mészáros János

A zágrábi nemzetközi megnyerését követően már a halmstadi ­világbajnokságra fókuszál a ­zagyvarékasi kötődésű­ Ecseki Nándor és a Jászkun Volán-nevelésű ­Szudi Ádám kettőse. A magyar férfi­válogatott a B-divizióban fog szerepelni.

A csoportküzdelmek során a mieinknek Görögországgal­, Csehországgal, Szerbiával, Ecuador­ral és Paraguayjal kell ­felvenniük a harcot a G jelű hatosban. A magyar válogatottat a két megyénkből származó spor­tolón kívül még Majoros ­Bence, Lakatos Tamás és Nagy ­Krisztián teszi teljessé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában