KAJAK-KENU

2018.05.22. 09:55

Bodonyi Dóra ezüstérmes a szegedi világkupán

A magyar csapat nem kevesebb mint 21 éremmel, közte négy arany-, nyolc ezüst- és kilenc bronzéremmel zárta a szegedi világkupa-­viadalt, amit a hétvégén rendeztek meg a Maty-éri pályán.

Varga Csaba

A vk egyik legnagyobb érdeklődéssel kísért versenyszáma a kajakos hölgyek 500 méteres fináléja volt, amelybe kvalifikálta magát a szolnoki Bodonyi Dóra is, aki a második helyen végzett az új zélandi Caitlin Ryan mögött, többek között megelőzte a szám tavalyi világbajnokát, ­Medeveczky Erikát.

– Számítottam rá, hogy ­Caitlin Ryan kiemelkedik majd a mezőnyből, az új-zélandiak csúcsformában érkeztek Szegedre, miután náluk már megvolt a válogató, amelyen nagyon jó eredményeket eveztek – mondta a Nemzeti Sportnak Bodonyi Dóra.

– Túl sokat azonban nem akartam az ellenfeleimmel foglalkozni, megtanultam az évek során, hogy nálam az nem célravezető. Szerettem volna jó pályát kajakozni és a döntőt úgy végigevezni, ahogyan elterveztem – ez sikerült, nagyon örülök az ezüstéremnek.

– A szezonra vonatkozóan nem szeretnék jósolgatni, két hét múlva jön az első válogató. Célom, hogy bekerüljek a négyesbe, és Szabó Gabriellával párosban is rajthoz állunk.

A további szolnoki kajakosok közül az 1000 ­méteren induló, Kugler Attila a ­győri Gacsal­ Ákossal az oldalán a hetedik helyen ért ­célba. A volt szolnoki sportiskolás, most újpesti színekben ­versenyző Katrinecz Rita az 500 négyes tagjaként az ötödik helyen végzett. A tiszafüredi parakajakos Kiss Erik pedig a 200 méter B döntőjében lett harmadik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában