LABDARÚGÁS

2018.06.04. 10:29

A Jánoshida legyőzésével koronázta meg szezonját a Mezőtúr

 „Huszonnégy év után abbahagyja pályafutását klubunk játékosa, utánpótlásedzője, Tőke Imre” – szólalt meg a szpíker, miközben a csapatok a bemelegítést végezték.

Pabar Gyula

Kántor Lajos (balra) a közös ajándékot nyújtja át csapattársuknak, a játékos pályafutását befejező Tőke Imrének

Forrás: Beküldött fotó

A mezőtúriak 41 éves hálóőre – aki az NB III-ban több mint száz tétmérkőzésen lépett pályára – az ősszel még alapembernek számított a csapatban, csak aztán jöttek a kisebb sérülések.

Most azonban még egyszer beállt a kapuba, hogy az ünnepélyes kezdőrúgást követően egy védéssel búcsúzzon társaitól és a szurkolóktól.

A hazaiak rendkívül motiváltan kezdtek, gyakorlatilag nem engedték levegőhöz jutni a Jánoshidát. Olyannyira nem, hogy már a 3. percben megszerezték a vezetést.

Kántor Lajos lopott labdát a tizenhatos sarkánál, majd a kapu előterében helyezkedő Kormos Lászlóhoz passzolt, aki szinte a fű alatt gurított a bal alsóba, 1–0.

A vendégeknek majd húsz percbe tellett, hogy feleszméljenek, Bálint Péter robogott el a jobb szélen, beadása Ábel Pétert találta meg, aki egy pörgetéssel próbálkozott, de célt tévesztett. Ezt leszámítva továbbra is a házigazdák akarata érvényesült, és Kormosnak a szünet előtt sikerült megdupláznia csapata előnyét. Középen, két védőt befűzve, tizenhét méterről tette el a labdát tanári mozdulattal a bal alsóba, 2–0.

A térfélcsere után egy védelmi hibából született meg a túriak harmadik találata. Varga Márton „szöktette” Erdősi Gyulát, aki köszönte szépen az ajándékot, és a kijjebb álló Tóth Zoltánt mintegy huszonkettőről átemelte, 3–0.

Nagyon úgy tűnt, hogy a Jánoshida kaput eltaláló lövés nélkül utazik haza, mígnem a 67. minutumban, a szöglet utáni kavarodásban Nagy András tüzelt, a labda viszont az egyenetlen talajon többször is megpattant, s végül a jobb fán csattant.

Kántor Lajos (balra) a közös ajándékot nyújtja át csapattársuknak, a játékos pályafutását befejező Tőke Imrének
Fotó: Beküldött fotó

Mezőtúr–Jánoshida 3–0 (2–0)

Mezőtúr, 200 néző. Vezette: Szabó József (Nagy Zoltán, Gönczi Pál).

Mezőtúr: TŐKE (KONTÉR, 1.) – DÓCZI, JÓNÁS, BONTOVICS I. (UJLAKÁNY, 77.), IFJ. FARKAS Z. – BODORIK, BARNA – ERDŐSI (LISZNYAI, 74.), NAGY P. (ID. FARKAS Z., 68.) – KÁNTOR (PATKÓS, 57.), KORMOS L. Edző: Erdősi Gyula.

Jánoshida: Tóth Z. (Fehér Á., 74.) – Eszes E., Kinyik Gy. (Darók, 66.), Farkas I., Nagy A. – Cseri G. – Bálint P., Cseri R. (Homojovszki – a szünetben), Keresztes, Varga M. – Ábel (Urbán, 22., Eszes M., 66.). Edző: Ábel Péter.

Gólszerzők: Kormos L. 2 (3., 40.), Erdősi (56.).

Erdősi Gyula: – Bízom benne, hogy a formánkat át tudjuk menteni a következő szezonra, és a második évünk a megyei első osztályban legalább ilyenre, vagy még jobbra fog sikeredni.

Ábel Péter: – Jó pihenést kívánok a csapatoknak!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában