LABDARÚGÁS

2018.06.02. 10:47

Szezonzáró előtt a MÁV FC

A 38., azaz a ­záróforduló mérkőzéseit rendezik meg a másodosztályban. A Szolnoki MÁV FC a Nyíregyháza együttesét vasárnap 17 órakor fogadja, a ­Tiszaligeti Stadionban.

Varga Csaba

A vendégek bár a szezon elején magasabb célt tűztek maguk elé, már nem férnek fel a dobogóra, a vasár­napi eredménytől függően a 4-6. hely valamelyikén végeznek.

A szolnoki csapat az egész bajnokságban nem állt olyan rossz pozícióban, mint most, hiszen a 19. hely kiesőnek számít. Egy biztos, a Szolnoknak nem a saját kezében van a sorsa, ugyanis a 16. helyezett Siófoknak 42, a 17. ZTE-nek 41 és a 18., szintén kiesőnek számító­ Szegednek is 41 pontja van.

Ha mindhárom csapat nyer, akkor a Szolnok hiába győz a Nyíregyháza ellen, kiesik. Tehát a háromból legalább két vetélytárs botlása kell ahhoz, hogy a MÁV FC reménykedjen, nem feledve, hogy az első számú szempont a Nyíregyháza legyőzése.

Nem egyszerű a kék-fehérek helyzete, akik utoljára április elsején szereztek három pontot, azóta mindössze két döntetlent tudtak felmutatni.

– Többen sérültek, mások pedig hetek óta gyenge formát mutatnak. Megígérhetem, hogy azok fognak pályára lépni, akik tudnak és akarnak küzdeni a szolnoki színekért – kezdte Balogh Pál, a Szolnoki MÁV FC vezetőedzője.

– Tudjuk, hogy nem mindegy, vetélytársaink milyen eredményeket érnek el, de nekünk csak saját magunkkal szabad foglalkozzunk. Csak magunkat okolhatjuk, hogy idáig jutottunk…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában