VÍZILABDA

2018.07.20. 08:57

Csapatunknak játszania kell majd a negyeddöntőbe jutásért

Nem sikerült a bravúr, férfi pólóválogatottunk sima vereséget szenvedett az olaszoktól a barcelonai Eb A-csoportjának második fordulójában. Ezzel minden bizonnyal nem lesz csoportelső csapatunk, játszania kell majd a negyeddöntőért.

Varga Csaba

Jansik Dávid (labdával) lövéseit nem kísérte szerencse

Forrás: MTI

Az enyhe kifejezés rá, hogy rosszul kezdte a magyar együttes az olaszok elleni összecsapást, amely előbb 6–0-ra, majd 7–1-re is vezetett a csoportrangadón. A találkozó tétje a csoportelsőség mellett az egyenes ágon való nyolc közé jutás volt.

A tét mellett még valami biztosan agyonnyomta csapatunkat, leginkább Valentino Galloék, akik levegőhöz sem engedték jutni a mieinket. Kilenc perc után, 1–7-es állást követően kezdték meg a felzárkózást Bátori Bencéék.

A folytásban három gólt is lőtt csapatunk, ám 4–7-es állást követően ismét megállt a tudomány. Vagy az olaszok hálóőre, Marco Del Lungu, vagy kapufa hárította a mieink próbálkozásait.

A lényeg, hogy nem sikerült a felzárkózás, a kék sapkás olasz gárda pedig ismét kapcsolt, és egy 5–1-es rohammal eldöntötte a rangadót. A végén némi affér is kialakult a két csapat között, de aztán helyre állt a rend. Erről is beszélt az MTI-nek, a csapatkapitány Nagy Viktor.

– Lelkileg most mélyponton vagyunk, hiszen mindenki győzni akart, ehelyett egy nagyon rossz kezdés után csak mentünk az eredmény után – mondta a hálóőr. – Amit azért nagyon ki kell emelni, hogy a mérkőzés közepén feljöttünk, egy 5-0-s első negyed után ezt nem sokan tették volna meg egy olasz csapat ellen.

Hozzátette, természetesen nem mehetnek el szó nélkül emellett az összecsapás mellett, ugyanakkor látni kell, hogy ez egy fiatal csapat, amelyben benne van, hogy egy-egy kiemelkedő teljesítmény mellé becsúszik egy gyengébb is.

– Nem írnám le a csapatot, hiszek magunkban, bármilyen úton is kell továbbmennünk. A holland és a szerb csapat sem verhetetlen, de csakis jó játékkal, nem gondolnám, hogy bármelyik nehezebb lenne az olasznál – vélekedett.

Jansik Dávid (labdával) lövéseit nem kísérte szerencse
Fotó: MTI

Kiemelte, nem szabad összeesnie az együttesnek, amely még várhatóan sok évig fog együtt játszani.

A kiváló kapus a találkozó végén kisebb kakaskodásba keveredett az egyik olasszal: – Ez is megmutatta, hogy ők mennyire felpörögtek erre a mérkőzésre, hiszen már vége volt a találkozónak, amikor rám jött és kétszer megütött, amit én megtoroltam a víz alatt. Ahogy mondják: ilyen a vízilabda.

A mieink pénteken 12.30-kor a németek ellen zárják a csoportkört.

A mérkőzés jegyzőkönyve

Magyarország–Olaszország 5–12 (0–5, 4–2, 0–2, 1–3)

MAGYARORSZÁG: Nagy V. – Vámos, Jansik D., Kovács G., Erdélyi 1, Bátori 1, Bedő. Csere: Angyal 1, Manhercz 2, Zalánki, Mezei, Pohl.

Szövetségi kapitány: Märcz Tamás

OLASZORSZÁG: del Lungo – di Fulvio 2, Figloili 2, Renzuto 1, N. Presciutti, Bodegas 2, Echenique. Csere: Molina 2, Fondelli, Velotto 1, Gallo 2, Bertoli.

Szövetségi kapitány: Alessandro Campagna

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában