KOSÁRLABDA

2018.07.27. 09:34

Már csak két hely kiadó az Olajnál

Négy légióssal vág neki majd a következő szezonnak az elmúlt évadban magyar bajnok és kupagyőztes Szolnoki Olaj kosárcsapata.

A Zalaegerszegről érkező Benke Szilárd megszerzését követően úgy döntöttek, hogy kevesebb külföldi játékossal terveznek az előttünk álló időszakban, hiszen Benkének komoly szerepet szánnak, a Debrecenbe távozó Polyák László eddigi szerepét és játékidejét pedig a klubnál lévő fiatalok kaphatják meg a tervek szerint.

A piros-fekete együttest erősíti majd Vojvoda Dávid, Tóth Ádám, Kovács Péter, Benke Szilárd, Rudner Gábor, Taiwo Samuel és Tóth Zoltán. A külföldiek közül szerződéssel rendelkezik a közönségkedvenc szerb Sztrahinja Milosevics és az új szerzemény, az amerikai Alex Murphy.

Az utóbbi kosaras 25 éves, 205 cm magas, 4-es poszton bevethető játékos a 2016–17-es évadban az amerikai Northeastern Egyetem csapatában játszott. Az elmúlt évadban pedig a finn Joensuun Kataja csapatát erősítette. Melléjük tehát még két légiós érkezhet a nyár folyamán.

Az Olaj érdekelt a Bajnokok Ligájában is, amelynek első selejtezőkörében a nagy múltú olasz Red October Cantú lesz a vetélytársa. A szolnoki csapat az első találkozót szeptember 20-án, csütörtökön játssza idegenben, majd a visszavágóra 22-én, szombaton kerül sor Szolnokon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában