LABDARÚGÁS – NB III.

2018.08.24. 12:02

A Berény és a Szolnok egyaránt idegenben lép pályára

A harmadosztályú klubok legnagyobb bánatára, szeptembertől már csak vasárnaponként lehet mérkőzéseket rendezni.

Pabar Gyula

Simon Attila (fehérben) Nyírbátorban szaporíthatja góljai számát.

Augusztus utolsó hétvégéjét azonban még kihasználják, így például megyebeli csapataink is szombaton 17 órakor lépnek pályára. A három forduló után listavezető Jászberény a Füzesgyarmat, míg a csak rosszabb gólkülönbsége miatt negyedik helyen álló Szolnok a Nyírbátor vendége lesz.

Múlt szombaton folytatódott a berényiek sormintája a Tállya ellen – újabb döntetlen (1–1) –, ráadásul a végén még Arany Lászlóék örülhettek az egy pontnak, hiszen a találkozó utolsó negyedóráját kettős emberhátrányban kellett kibekkelniük.

Ilkovics Miklós megúszta egymeccses eltiltással, ugyanakkor Svedyuk Alex hármat kapott – a fegyelmi bizottság határozatában az áll: „arcon köpte ellenfelét”.

Ami a Füzesgyarmatot illeti, kellemetlen stílusú csapat hírében áll, ráadásul a kerete megannyi „régi ismerőssel” bővült – mint például Székely Dávid, Vincze Ákos (egyaránt Tiszafüred), vagy az ex-jászberényi Thomas Prasler –, akik az első három fordulóban rendre betaláltak az ellenfelek kapujába. Ahogyan JFC vezetőedzője fogalmazott, most élesben is kiderül, mennyire hosszú a kispadjuk.

Simon Attila (fehérben) Nyírbátorban szaporíthatja góljai számát.

A gól nélküli rajt után – bármennyire furcsán hangozzék is –, kezdi felvenni az NB III. ritmusát a Szolnok. A Putnok ellen a hajrában, gólhátrányból fordítottak a Tisza-partiak, legutóbb pedig a Tiszaújvárost sikerült felülmúlniuk. Persze, lehet mondani, hogy szerencse nélkül egyik mérkőzését sem húzta volna be Tóth Tibor együttese, de jól tudjuk, csak annak van szerencséje, aki tesz is érte.

A Nyírbátor is hétről hétre javuló tendenciát mutat, az előző körben a „kis-Lokit” múlta felül 3–1-gyel. Sajnos, Ágoston Kristóf biztosan hiányozni fog a szolnokiak soraiból, akit hárommeccses eltiltással sújtottak, mert „megütötte ellenfelét”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában