GALÉRIÁVAL

2018.09.12. 13:57

Jól szolgálta a berényiek felkészülését a Szeles Péter-emléktorna

Harmadik helyen végzett a hazai rendezésű Szeles Péter-emléktornán a Jászberény hölgycsapata. A háromnapos felkészülési viadalon olyan csapatok léptek pályára, mint a tavalyi kupagyőztes Nyíregyháza, a Gödöllő, a Kolozsvár, az ukrán Novator, vagy az iráni válogatott, utóbbi ráadásul újfent bebizonyította, milyen sokat fejlődött az elmúlt időszakban.

Pabar Gyula

A jászberényi röplabdázók a mérkőzéseik után nem felejtették el megköszönni szurkolóiknak a kitartó buzdítást.

Fotó: Gémesi Balázs

A nívóra tehát nem lehetett panaszunk, a játékosok előtt pedig le a kalappal, hiszen mindegyikük tudása legjavát igyekezett nyújtani, amit a szépszámú közönség sűrű tapsokkal jutalmazott.

Ezek fényében különösen nagy szó, hogy a nyáron alapos vérátömlesztésen átesett berényi együttes az első három meccsét magabiztosan behúzta, ráadásul ez idő alatt mindösszesen egyetlen játszmát hullajtott el.

Persze, azt mindenki sejtette, hogy a vasárnapi játéknap fogja majd a legnagyobb kihívás elé állítani hölgyeinket, és bizony, az iráni válogatott ellen megtört a remek szériájuk.

Csüggedni viszont nem volt okuk, mert a vártnál némileg simább vereségük ellenére, továbbra is harcban voltak az elsőségért, amihez a Nyíregyházán keresztül vezetett az útjuk.

Sajnos azonban ez az összecsapás sem úgy alakult, ahogyan azt szerették volna, mert a szettek végén a fontos pontokat rendre elveszítették, ami az aranyérmükbe került.

A jászberényi röplabdázók a mérkőzéseik után nem felejtették el megköszönni szurkolóiknak a kitartó buzdítást.
Fotó: Gémesi Balázs

Deme Gábor vezetőedző ekként foglalta össze a hosszú hétvége történéseit.

– Egy nagyon komoly tornán vagyunk túl, kiváló csapatok ellen játszhattunk. Az eredmény ezúttal másodlagos volt, a különböző játékelemek gyakorlására helyeztük a hangsúlyt, eközben pedig a társaság is összébb csiszolódott.

– Az első két napon még jól bírtuk erővel, de vasárnapra nagyon elfáradtunk, erre egyébként számítottam is. A két vereségünk ennek a számlájára is írható, de összességében elégedett vagyok a látottakkal.

Deme Gábor vezetőedző elégedett volt a látottakkal.
Fotó: Gémesi Balázs

Eredmények, különdíjasok

Péntek: Nyíregyháza–Novator 3:1, Gödöllő–Irán 0:3, Jászberény–Kolozsvár 3:1

Szombat: Nyíregyháza–Irán 2:3, Jászberény–Gödöllő 3:0, Novator–Kolozsvár 0:3, Irán–Kolozsvár 3:1, Jászberény–Novator 3:0, Nyíregyháza–Gödöllő 3:0

Vasárnap: Kolozsvár–Nyíregyháza 1:3, Gödöllő–Novator 0:3, Jászberény–Irán 0:3, Gödöllő–Kolozsvár 1:3, Novator–Irán 3:0, Nyíregyháza–Jászberény 3:1

Végeredmény:

1. Nyíregyháza (4 győzelem, 1 vereség, 14:6) 13 pont

2. Irán (4 győzelem, 1 vereség, 12:6) 11 pont

3. Jászberény (3 győzelem, 2 vereség, 10:8) 9 pont

4. Kolozsvár (2 győzelem, 3 vereség, 9:12) 6 pont

5. Novator (2 győzelem, 3 vereség, 7:9) 6 pont

6. Gödöllő (0 győzelem, 5 vereség, 1:15) 0 pont.

Különdíjasok: Alekszandra Cveticsanyin (Jászberény), Körtvélyessy Réka (Gödöllő), Mahsa Kadkhoda és Maedeh Borhani (Irán), Szanja Kalicsanyin és Jazmin White (Nyíregyháza)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában