ASZTALITENISZ

2018.09.18. 12:33

Kiemelt az Eb-n az Ecseki–Szudi páros

Kedden kezdődik a spanyolországi Alicantéban az egyéni Európa-bajnokság. Bőven lesz megyei kötődés a kontinens legrangosabb seregszemléjén, ugyanis a Jászkun Volán nevelése, Szudi Ádám három, míg a zagyvarékasi kötődésű Ecseki Nándor két versenyszámban áll asztalhoz.

Szöllősi Péter

A Szudi Ádám (elöl)–Ecseki Nándor duó jó előjelekkel várja a kontinensviadalt

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Négy évvel ezelőtt, az olaszországi ifjúsági Európa-bajnokságon kezdődött az Ecseki Nándor, Szudi Ádám páros sikertörténete, amikor is elhódították a korosztály Eb-címét. Ezt követően más-más párokkal is versenyeztek, de az U21-es Eb-re ismét összeálltak 2017 januárjában, és bronzérmet szereztek Szocsiban.

Emellett a felnőtt World Tour és Challenge versenyekről számos alkalommal érmet hoztak, a Budapest Openen tavaly a 2013-as világbajnok tajvaniakat is legyőzték. Jelenleg az Európa-ranglistán a negyedik helyen jegyzik a magyar bajnok duót. Ebből kifolyólag az ifi és junior érmeket követően huszonkét évesen akár a felnőtt Eb-n is dobogóra állhatnak.

Nem könnyíti meg a dolgukat, hogy az európai szövetség a kiemelésnél nem a ranglistát, hanem egy speciális pontszámítást alkalmazott, így „csak” 9. kiemeltként vághatnak neki a tornának.

– A felkészülésünk jól sikerült, bár én egy apró sérüléssel bajlódtam, de most már minden rendben van – szögezte le Ecseki Nándor. – Párosban akár merész terveink is lehetnek, de már a harminckettő között is kaphatunk nagyon erős ellenfelet, mi mindenesetre a végsőkig harcolni fogunk.

A Szudi Ádám (elöl)–Ecseki Nándor duó jó előjelekkel várja a kontinensviadalt
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Nándi a páros mellett egyéniben versenyez még, ahol a selejtezőben kezdi meg szereplését.

– Az Eb előtti, horvátországi edzőtábor remek alkalmat nyújtott arra, hogy még néhány apróságot csiszoljunk a játékunkon – mondta Szudi Ádám. – A szlovén, a lengyel és a horvát válogatottal tréningeztünk Opatijában, nagyszerű körülmények között. Bizakodó vagyok, mert úgy érzem, jól megy a játék.

Egyesben Ádámnak is a főtáblára jutás kiharcolása az első feladata, akárcsak vegyes párosban, ahol Pergel Szandrával indul, akivel két évvel ezelőtt magyar bajnok volt ebben a versenyszámban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában