KOSÁRLABDA

2018.09.05. 10:02

Lengyelországból érkezik a Szolnoki Olaj KK ötödik légiósa

Csütörtökön játssza egyetlen nyilvános hazai felkészülési mérkőzését a Szolnoki Olaj, várhatóan pénteken érkezik meg Vojvoda Áron, hétfőn pedig kezdődik a bérletárusítás – ezek voltak a hétfői szurkolói ankét legfontosabb témái.

Gutai István

A nyílt edzést követően többen is mikrofont ragadtak, hogy kérdezzenek a játékosoktól és a szakmai stáb tagjaitól

Fotó: Mészáros János

A kezdőkörben komoly fogadások köttettek – ki mennyit tud bedobni a félpályáról –, majd könnyűlovassági sértések szabdalták a levegőt, miszerint ki, hány vacsorameghívással tartozik a másiknak még az előző szezonról.

A legális szerencsejátékot Dragan Alekszics vezetőedző sípszava szakította félbe, kezdődött a nyilvános edzés. Amelyet három játékos „hanyagolt” korántsem véletlenül.

– Öreg vagyok és fáradt – mosolygott a többieket civilben néző Sztrahinja Milosevics. – De most egy sérülés miatt ülök itt. A Szeged elleni edzőmeccsen kaptam egy rúgást, majd a szlovák csapat elleni meccsen még egyet. Ezek miatt egy hetet ki kell hagynom. De két nap múlva már újrakezdhetem az edzéseket.

Érthetően kevésbé volt vidám Rudner Gábor. A fiatal játékos már az előző szezon végén sem tudott lágyéksérülése miatt játszani, a felkészülés harmadik hetében kiújult a nyavalyája.

– Ez a legnehezebb része az egésznek, nézem a többieket, hogy kosárlabdáznak. Fejben már nagyon jó vagyok, most már csak a parketten kell megmutatnom, mit is tudok való­jában.

Az amerikai Alex Murphy édesanyja révén finn útlevéllel is rendelkezik, a szeptember közepi világbajnoki selejtezőkön Finnország válogatottját erősíti, így róla is le kellett mondani átmenetileg.

– Mi abszolút támogatjuk a mindenkori válogatottaknak a sikerességét és a munkáját – mondta Báder Márton szakmai igazgató. – Itt egy-két plusz napot szerettünk volna kérni, amibe a finn szövetség nem ment bele.

– Ezzel ő így kiesett legalább három hétre a közös munkából, ráadásul éppen a célegyenesben. De tavaly sem volt ideális a felkészülésünk.

Az edzés után kezdődő szurkolói ankét első kérdése természetesen Vojvoda Dávidhoz szólt. A csapatkapitány ugyanis édesapai örömök elé néz, az „előrejelzések” szerint pénteken érkezik meg Vojvoda Áron. Kovács Péter – csapattárs és már gyakorló apa – korábban azt tanácsolta Vojának, hogy legyen bent a szülésnél, ezzel is segítve feleségét.

Majd ne feledkezzen meg az ilyenkor illő „tejfakasztó buli” megszervezéséről sem, amely az újszülött testi és lelki fejlődését hivatott elősegíteni. A szurkolók előtt jelentette be Báder Márton azt is, hogy a csapat feltölti légiós kontingensét.

A nyílt edzést követően többen is mikrofont ragadtak, hogy kérdezzenek a játékosoktól és a szakmai stáb tagjaitól
Fotó: Mészáros János

– Szó volt arról is, hogy négy légióssal megyünk neki ennek az évnek – folytatta a szakmai igazgató. – Akárhogy is alakuljon a BL-selejtező, ha a BL-ben játszunk, ha az Európa Kupában, megint egy nagyon hosszú és sűrű programnak nézünk elébe.

– Amiben szinte a válogatott szünetet kivéve – ami egy hét – nincsen megállás, és hetente két mérkőzés, rengeteg utazással vár ránk. Emiatt úgy döntöttünk, hogy szükség van még egy játékosra.

Csütörtökön 17.30-tól játssza egyetlen hazai, nyilvános előkészületi mérkőzését a Szolnoki Olaj KK, az ellenfél a romániai Nagyvárad csapata lesz. Ezt követően Benke Szilárd, Kovács Péter és Vojvoda Dávid Kecskemét, a magyar válogatott főhadiszállása felé veszi az irányt.

A keret szeptember 18-án a válogatottaktól visszaérkező játékosokkal és már Jaylin Airingtonnal lesz teljes.

Az új légiós

A 25 éves, 193 centiméter magas amerikai Jaylin Airington egyetemi éveiben a Cal State Bakersfield színeiben játszott, ahol a 2016/17-es szezonban 14 pontot, 5 lepattanót és 2 gólpasszt átlagolt 31 perc alatt mérkőzésenként.

A tavalyi idényben, első európai szezonjában a lengyel BC Anwil Wloclawek csapatában játszott, ahol 9 pontot, 2 lepattanót és 2 gólpasszt átlagolt 21 perc alatt mérkőzésenként, csapatával lengyel kupadöntőt játszott, alapszakaszgyőztes és lengyel bajnokok lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában