RÖPLABDA

2018.10.11. 12:08

A Haladás otthonában javíthat a Berény

A Nyíregyháza legyőzéséhez bravúrra lett volna szüksége a Jászberénynek, amely végül váratlanul sima, háromszettes vereséget szenvedett a tavalyi kupagyőztes otthonában, a női Extraliga nyitófordulójában.

Pabar Gyula

A szakmai stábnak bő egy hete volt arra, hogy kielemezze a történéseket, illetve felkészítse a csapatot az újabb, rendkívül fontos idegenbeli összecsapásra.

Deme Gábor tanítványai csütörtök este fél hétkor (tv: M4) az ellen a Haladás ellen lépnek pályára, amely előbb játszmát csent a címvédő Békéscsabától (1:3), majd pedig sima három szettben kikapott a Vasastól. Berényi szempontból jó hír, hogy Alekszandra Cveticsanyinnak elkészült a játékengedélye, így már ő is ott lesz a keretben.

– A nyíregyházi meccsünk óta nem tudtam úgy edzést tartani, hogy valaki ne lett volna sérült – adott helyzetjelentést a berényiek szakvezetője. – Ettől függetlenül Szombathelyen is mindent megteszünk a győzelem érdekében. A Haladás eddigi mérkőzéseiből nem sok mindent lehet leszűrni, az viszont figyelmeztető jel, hogy otthon nyert egy szettet a címvédő Békéscsaba ellen.

Ami a vasiakat illeti, a meghatározó játékosaikat – mint Bokor Laura, Andrea Kalman, Nicola Kinser vagy Milana Reljics – sikerült megtartaniuk, ezenfelül leigazolták a TFSE-ből Kolada Juditot, a Berényben is játszó Takács Bernadettet az MTK-tól, valamint az Ausztráliából hazatérő Dobó Alexandrát.

A légiós szekciójuk is tovább bővült az amerikai Katie Huffonnal, a kanadai–szlovén Stephanie Lojenennel és az osztrák válogatott Sophie Wallnerrel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában