LABDARÚGÁS

2018.11.19. 12:30

Serucza Béla fejesgóljával mentett pontot a Füred

Nem sikerült faragnia ötpontos hátrányából a Mezőtúrnak, amely 1–1-es döntetlent ért el a listavezető otthonában.A Tiszafürednek viszont ez is elég volt ahhoz, hogy egy fordulóval az őszi szezon vége előtt bebiztosítsa elsőségét, ráadásul továbbra is veretlen a bajnokságban.

Pabar Gyula

Ábel Péter (balra) és ifjabb Farkas Zoltán harca a labdáért

Forrás: Nemzeti Sport

A mérkőzésen főként a küzdelem, mintsem a szép játék dominált. A kemény talajú pályán sok volt az elpattanó labda, így a fürediek kreatív futballja egyáltalán tudott érvényesülni. Ezért többnyire a villámgyors szélsőikre próbálták kihegyezni a támadásokat, akikkel szemben a mezőtúri bekkek jól állták a sarat, az átlövési kísérleteik pedig könnyed csemegeként szolgáltak Török Imre kapus számára.

A vendégek a labdaszerzéseiket követő kontráikban bíztak leginkább, amikben ott rejlett ugyan a veszély, de az utolsó passzok, vagy éppen maga a befejezés hibádzott. A második félidő hasonló ritmusban zajlott, mint az első, annyi különbséggel, hogy végre gólokat is láthatott a nagyérdemű. Mindent egybevetve, igazságos a pontosztozkodás.

4. perc: Irhás Ignác tizennyolcról eleresztett, középre tartó lövését Török Imre öklözte ki.

7. perc: Székely Dávid szerzett labdát a félpályánál, amiből kettő az egy elleni kontrát vezethetett, de a kiugratási kísérlete elakadt a füredi védőben.

25. perc: Újabb Székely labdaszerzés, a támadó Polák Gergőt futtatta a bal szélen, akinek a beadásába a hosszún érkező Erdei Zoltán estében csak „belekapni” tudott.

37. perc: Ábel Péter ugratta ki középen Irhást, ám a kapujából jó ütemben kilépő Török elcsente a játékszert.

51. perc: Irhás jobb oldali szögletét Bozsó László bólintotta kapura, a labda a felsőlécen csattant.

60. perc: Vadász Bencét szöktették a társak a jobb oldalon, aki meg sem állt a büntetőterületig, ám Jónás Bélának becsúszva sikerült szerelnie őt.

71. perc: Székely gyertyát rúgott, Kormos László fejjel ért a labdába, ami végül Erdei Zoltán elé került, aki egy pattanás után jó tizennyolcról, védhetetlenül lőtt a kapu jobb oldalába, 0–1.

77. perc: Irhás jobbról elvégzett szögletét a csereként beálló, 38 esztendős Serucza Béla fejelte a léc alá, 1–1.

84. perc: Jónás szabadrúgása Barna Gábort találta meg a tizenhatoson belül, aki próbálta elhúzni a labdát Bollók Gábor mellett, de a hazaiak hálóőre résen volt.

Ábel Péter (balra) és ifjabb Farkas Zoltán harca a labdáért
Fotó: Nemzeti Sport

Tiszafüred–Mezőtúr 1–1 (0–0)

Tiszafüred, 200 néző. Vezette: Németh Zoltán (Balla Levente, Forgács Máté).

Tiszafüred: Bollók – Csábi, BOZSÓ, KALÓZ, Szövetes (SERUCZA, 74.) – Vincze P., Irhás, Barzsó (Vadász, 55.) – Ábel, Montvai, Pesti. Edző: Dorcsák Zoltán.

Mezőtúr: TÖRÖK I. – BONTOVICS, JÓNÁS B., NAGY F., IFJ. FARKAS Z. – ERDEI Z. (PATKÓS, 90.), SZÉKELY D., BARNA, IFJ. ERDŐSI (DÓCZI, 75.), POLÁK – KORMOS L. (BODORIK, 88.). Edző: id. Erdősi Gyula.

Gólszerzők: Serucza (77.), ill. Erdei Z. (71.).

Dorcsák Zoltán: – Hiába volt többet nálunk a labda, a széleket nem tudtuk kellőképpen megjátszani, belül pedig sok párharcot elveszítettünk. Olyan hibákat vétettünk, amik más csapatok ellen belefértek volna, a Mezőtúr ellen viszont nem. Végeredményben örülünk a döntetlennek, és nincs miért búsulnunk, hiszen veretlenül lettünk őszi bajnokok!

id. Erdősi Gyula: – Büszke vagyok csapatomra! Tizenhárom idegenbeli fellépést követően, kis szerencsével legyőzhettük volna a listavezetőt, ezzel mintegy megkoronázva őszi teljesítményünket. Ha a mérkőzés összképét nézem, akkor a döntetlen teljesen reálisnak mondható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában