vízilabda

2018.11.13. 19:31

Tükörsima magyar győzelem

Két hete a Világliga selejtezőjének a rajtján férfi válogatottunk Szolnokon győzte le roppant magabiztosan, 17–8-ra Németország csapatát. A második fordulóban kedd este az oroszországi Ruza uszodájában szerepelt válogatottunk, ahol ugyancsak fölényes, 15–8-as győzelmet aratott.

Varga Csaba

Märcz Tamás szövetségi kapitány ezúttal három szolnoki játékost – Nagy Viktor, Jansik Dávid, Zalánki Gergő – hívott meg keretébe. Hárai Balázs találatára a hazaiak két góllal válaszoltak a hazaiak, Kovács Gergő azonban egyenlített, majd Varga Dénes lövésével 2–3-ra módosult az állás az első negyed végén.

Folytatásban Zalánki Gergő gólját követően Varga Dénes, vagyis Dumi percei következtek, az irányító öt perc alatt mesterhármast ért el, majd a negyed végén Erdélyi Balázs is betalált, szépítettek az oroszok, a magyar csapat 8–3 -as vezetésével mentek öt perces pihenőre a felek.

A térfélcsere után tovább nőt a különbség Jansik Dávid és a Szolnokon nyolc évet játszó Pászor Mátyás is felavatta az orosz kaput. A hajrában tovább nyilt az olló. Már csak az a volt a kérdés, hogy mekkora lesz a felek közötti differencia, ami végül hét gól lett. Csapatunk ezzel alaposan visszavágott az Eb-n elszenvedett vereségért.

Férfi válogatottunk december 11-én, hazai medencében Málta ellen folytatja szereplését a Világligában.

Oroszország–Magyarország 8–15 (2–3, 1–5, 1–3, 4–4)

A mieink gólszerzői: Varga D. 5, Erdélyi 3, Kovács G. 2, Zalánki, Hárai, Jansik D., Vámos, Pásztor M.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában